Churros
Desserter

Churros med limesukker og brombærcoulis

Sprøde churros med friskt tilbehør - så man kan spise endnu flere. Her får du opskriften på de populære spanskrør churros med limesukker og brombærcoulis

Churros med limesukker og brombærcoulis

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
50 g smør
3½ dl kogende vand
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
en sprøjtepose
olie til friturestegning
 
 
LIMESUKKER
skal af 2 usprøjtede limefrugter
150 g sukker 
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
BROMBÆRCOULIS 
200 g brombær (evt. fra frost, optøede)
saft af 2 limefrugter
1-2 spsk. sukker
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til de sprøde churros er vafler. Her med lækker bærcreme
 

Opskrift - sådan laver du churros med limesukker og brombærcoulis

 
1. Smelt smørret, og rør det sammen med kogende vand i en skål. Bland mel og bagepulver, og rør det i smørblandingen, til dejen er ensartet. Hæld dejen i en sprøjtepose, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
 
2. LIMESUKKER: Riv limeskallen fint, og bland den med sukker. Fordel limesukkeret på en bageplade.
 
3. BROMBÆRCOULIS: Blend brombær med limesaft og sukker i en blender.
 
4. Varm olien op til 160-170°. Sprøjt dejen ud i lange striber i den varme olie. Pas på med at lave for mange ad gangen, så oliens temperatur falder for meget. Steg de lange churros, til de er gyldne, og vend dem så i limesukkeret på bagepladen. Servér de lune churros med brombærcoulis til.
 
TIP: Køb en syrlig brombærmarmelade i stedet for selv at lave brombærcoulis. 
 
PRØV OGSÅ: Cookie dough-kugler