chokoladetrøfler
Desserter

Chokoladetrøfler

Bliv din egen chocolatier, og forkæl både dig selv og andre med fine, hjemmelavede konfektkugler i papir. Få opskriften på de lækre chokoladetrøfler her

Chokoladetrøfler

Tid: 50 minutter. Afkøling, trøffelmasse: 4 timer. Antal: Ca. 20 stk. 
 
DET SKAL DU BRUGE
350 g mørk chokolade
50 g usaltet smør
1½ dl piskefløde
4 Mariekiks (eller en anden type søde kiks)
½ dl usaltede pistacienødder
2 spsk. tørrede tranebær
2 spsk. rosiner
 
Overtræk
250 g mørk chokolade
kakaopulver
små papirforme
 
Vild med chokoladetrøfler? Prøv også disse lækre juletrøfler med hindbærstøv
 

Opskrift - sådan laver du chokoladetrøfler

 
1. Chokoladetrøfler: Hak chokoladen groft. Skær smør i tern. Læg chokolade og smør i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld den straks over chokolade og smør. Lad
det smelte et øjeblik, og rør, indtil massen er ensartet. Lad den afkøle og blive mere fast. Læg kiksene i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Hak nødderne. Skær tranebær og rosiner i mindre stykker. Vend kiks, nødder, tranebær og rosiner i chokolademassen, og rør godt. Lad massen afkøle i mindst 4 timer et køligt sted. Form små trøfler af chokolademassen med 2 teskeer. Sæt dem på en flad tallerken, og stil dem i køleskabet.
 
2. Overtræk: Smelt chokoladen over vandbad. Lad chokoladen køle af et øjeblik. Dyp trøflerne i den smeltede chokolade med en gaffel, og placér dem på en bakke beklædt med bagepapir. Lad chokoladeovertrækket stivne. Sigt et fint lag kakaopulver over trøflerne. Læg forsigtigt trøflerne i små papirforme. 
 
PRØV OGSÅ: Amagerkiks med nougat