chokolademuffins
Desserter

Chokolademuffins med pebermynteknas

Det lyder måske mærkeligt, men giv lige de knuste pebermyntebolsjer en chance på din kage. Få opskriften på de lækre chokolademuffins her

Chokolademuffins med pebermynteknas 
(12 stk.)

MUFFINS
250 g blødt smør
175 g sukker
korn af ½ stang vanilje
100 g mørk chokolade
2 små æg
225 g mel
2 spsk. kakaopulver
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
1 dl mælk el. fløde
evt. papirforme

FROSTING
250 g flødeost
korn af ½ stang vanilje
100 g smeltet, mørk chokolade
450 g flormelis

PYNT
knuste pebermyntebolsjer

PRØV OGSÅ: Chokolademuffins med pynt og glasur

Pisk smør, sukker og vaniljekorn hvidt og luftigt med en elpisker. Smelt chokoladen, og pisk den i smørret. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du fortsat pisker. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt, og sigt det i dejen. Tilsæt til sidst mælk eller fløde, og pisk, til massen er samlet og glat. Fyld dejen i en sprøjtepose, og fordel den i muffinforme. De skal kun fyldes halvt op.
Bag kagerne ved 165° i varmluftovn (175-180° i almindelig ovn) i 15-25 minutter, eller til de er gennembagte, alt efter størrelse. Lad dem køle af, inden du giver dem glasur. Pisk flødeost, vaniljekorn og chokolade sammen, og tilsæt flormelis, lidt ad gangen, mens du fortsat pisker.
Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med knuste pebermyntebolsjer.
Servér samme dag

TIP: Du kan lave både kagemasse og glasur klar og opbevare dem i køleskabet i 1 døgn. Tag dem ud 1 time inden brug.

<<Prøv også: Mandelkager med kirsebær>>
 

Læs mere om: