Chokolade-kage med smørcreme

Brug kagen som dessert, til kaffen, eller servér den som fødselsdagskagen. Den smager fantastisk og kan nemt holde sig i 8 dage i køleskabet – hvis den får lov

Tirsdag d. 19. april 2011 - af Camilla Zarah Lawes Foto: Lars Ranek



(12 stykker)
CHOKOLADEBUNDE:
180 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
150 g hvedemel
6 spsk. kakaopulver
½ tsk. natron
2 dl kærnemælk

SMØRCREME:
1 pakke blødt smør
2 dl flormelis
GLASUR:
kogende vand
200 g flormelis
50 g kakao

Rør sukker og smør sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt. Bland hvedemel, kakao og natron sammen, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt. Hæld kærnemælken i, og rør det til en ensartet dej. Hæld dejen i 3 smurte og sukkerdryssede lagkagebundeforme eller 3 springforme på 22 cm (bag evt. en bund ad gangen). Bag bundene ved 200° i 15 minutter, afkøl dem let, og tag dem ud af formene.
Rør smørret godt med flormelis til en let smørcreme, og rør ingredienserne til glasuren sammen. Læg en bund på et fad, smør halvdelen af smørcremen over, læg en bund over, og fordel resten af smørcremen på den. Læg den sidste bund på, og overtræk kagen med glasuren ved hjælp af en paletkniv. Lad gerne glasuren løbe ned ad siderne. Stil kagen koldt, til den skal serveres.

RELEVANTE LINKS


Tarte tatinBag selv:
Ciabattaflutes
Køb i femina-
shoppen.dk