jordbær cheesecake opskrift
Mad

Cheesecake med jordbær

9. juli 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Lækker sprød og blød cheesecake – helt uden brug af ovn. Få opskriften på cheesecake med jordbær her
5 personer
Tid i alt 4 t og 30 min

Det skal du bruge

  • 150 g Digestivekiks
  • 1 spsk. rørsukker
  • 60 g smeltet smør

Ostefyld

  • 200 g Philadelphia-smøreost
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g rørsukker
  • Korn af ½ god vaniljestang
  • 200 ml græsk yoghurt 10 %
  • 7 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl piskefløde

Pynt

  • 500 g jordbær, skyllede og delt i halve med top

Opskrift - sådan laver du jordbær cheesecake

Forberedelse: 30 min. Tid på køl: 4 timer

  1. Blend kiksene helt fint med sukkeret; tilsæt smørret, og kør det godt igennem.
  2. Tryk kiksemassen ud i en 20 cm stor springform foret med husholdningsfilm. Stil bunden på køl, mens du rører fyldet sammen.
  3. Rør flødeosten sammen med rørsukker og æggeblommer til en cremet masse. Tilsæt vaniljekorn og yoghurt.
  4. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Tag den op af vandet, vrid den let, og lad den forsigtigt smelte over vandbad. Lad den køle af, og pisk den i cremen.
  5. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden stiv, og vend den i cremen til sidst.
  6. Fordel cremen over bunden, og luk plastikfilm over kagen, og stil den i køleskabet i 4 timer.
  7. Tag kagen ud af formen, og pynt med halve jordbær.

Læs også