Brownies med kanel og pistacienødder
Brød og bagværk

Brownies med kanel og pistacienødder

11. december 2014
af Camilla Biesbjerg Markussen, Camilla Zarah Lawes og Carsten Kyster
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Her får du opskriften på brownies der smager af jul. Bag gerne brownien et par dage i forvejen, da smagen og konsistensen så vil blive mere intens. Opbevar den på køl.

Brownies med kanel og pistacienødder12 stk.

INGREDIENSER TIL BROWNIES:120 g mørk chokolade170 g smør225 g sukker4 æg1 spsk. stødt kanel150 g hvedemel100 g usaltede pistacienødder1 bradepande, ca. 20 x 25 cm Prøv også en opskrift på helt klassiske brownies. Få opskriften her OVERTRÆK OG PYNT TIL BROWNIES:120 g mørk chokolade1½ dl cremefraiche 18 %1 spsk. ahornsirup100 g afskallede usaltede pistacienødder50 g soltørrede tranebær PRØV OGSÅ: Julekage med karamel, vanilje og kanel Opskrift - sådan lave du brownies med kanel og pistacienødder 1. Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme, mens du rører. Tag gryden fra varmen. Pisk sukker, æg og kanel sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør den smeltede chokolade i. Sigt melet i dejen, og rør, til dejen er jævn. Vend grofthakkede pistacienødder i. Fordel dejen i en smurt bradepande, og bag kagen i en 190° varm ovn i 25 minutter. Den skal vare fast i overfladen, men må gerne være lidt fugtig indeni. 2. Overtræk og pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Rør cremefraiche og sirup i, til massen er jævn og blank. Smør chokolademassen ud over den let afkølede kage, og drys med pistacienødder og tranebær. Skær kagen ud i små firkanter, når overtrækket er størknet lidt. PRØV OGSÅ: Julekrydret chokoladekage

Læs også