brownie
Mad

Brownie med pekannødder og saltkaramel

26. april 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Hvis du har tålmodighed nok, har brownien bedst af at stå natten over på køl. Men det kan være svært at vente så længe med at spise den! Her får du opskriften på brownie med pekannødder og saltkaramel
25 min15 stk
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 100 g hvedemel 
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 bageform, ca. 20 x 30 cm

SALTKARAMEL

  • 50 g smør
  • 75 g ahornsirup
  • korn af ½ vaniljestang

TIL SERVERING

  • 50 g pekannødder
  • 1 tsk. flagesalt

1. Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Brug en elpisker og pisk mel, æg, sukker og salt sammen i en skål til en luftig masse. Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i . Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Sæt gerne brownien på køl natten over, før du skærer den ud i passende stykker.

2. SALTKARAMEL: Smelt smør, sirup og vaniljekorn i en kasserolle. Lad det koge til cremet karamel ved svag varme i ca. 5 minutter.

3. SERVERING: Rist pekannødder let på en tør pande, og hak dem groft. Dryp karamellen over de kolde browniestykker, og drys med flagesalt og pekannødder.

PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller

Læs også