Blåbærtærte med mascarponecreme
Desserter

Blåbærtærte med mascarponecreme

11. juli 2014Opdateret 15. april
af Mai Knauer
Bunden på tærten er penslet med mørk chokolade, men du kan også vælge at bruge hvid chokolade

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 150 hvedemel
  • 125 g smør
  • 75 g flormelis
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 aflang tærteform (eller en tærteform på 24 cm i diameter)

MASCARPONECREME

  • 250 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker

PYNT

  • 250 g friske blåbær
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • evt. revet skal af ½ usprøjtet citron

Fremgangsmåde

  1. Skold og smut mandlerne. Kør dem i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg til en fast dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 175° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
  3. Hak chokoladen, smelt den i en varmefast skål over vandbad, og pensl tærtebunden med chokoladen i et jævnt lag. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.

Mascarponecreme

  1. Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse.
  2. Fordel cremen oven på den afkølede tærtebund.

Pynt

  1. Drys blåbær, mynteblade og evt. lidt revet citronskal over kagen

Læs også