Blåbærtærte med gitterlåg
Desserter

Blåbærtærte med gitterlåg

3. juni 2016Opdateret 15. april
af Katri Schröder
Servér tærten lun med en skefuld cremefraiche eller – hvis du flotter dig – en kugle vaniljeis. Her får du opskriften på blåbærtærte med gitterlåg

Det skal du bruge

  • 150 g blødt smør
  • 3 spsk. sukker
  • 4½ dl hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tærteform (ca. 24 cm i diameter)
  • 1 æg til pensling

FYLD

  • ca. 500 g blåbær (friske eller fra frost)
  • 1½ dl sukker
  • 4 spsk. kartoffelmel
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt mel blandet med bagepulver samt fløde, og pisk kortvarigt, til dejen er glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst ½ time. Tænd ovnen på 200°. Tryk ²/₃ af dejen ud i den smurte form. Lad dejen gå op ad siderne, og pres den fast. Rul resten af dejen ud til en stor, flad cirkel, og pensl den med sammenpisket æg.Skær dejen i smalle strimler, evt. vha. en klejnespore, og brug dem til gitterlåget.

FYLD

  1. Bland blåbær, sukker, kartoffelmel og citronsaft i en skål, og fordel fyldet oven på dejen i formen.
  2. Læg dejstrimlerne ovenpå som et flettet gitter.
  3. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.
  4. Skru varmen ned til 175°, og fortsæt bagningen i ca. 15 minutter.
  5. Lad tærten køle af inden servering.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også