Bagt cheesecake med ricotta og appelsin
Brød og bagværk

Bagt cheesecake med ricotta og appelsin

29. marts 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Kagen kan holde sig i køleskabet i en uges tid, hvis altså ikke den når at blive spist inden. Her får du opskriften på bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Bagt cheesecake med ricotta og appelsin til 8 -10 personer

Tid: 20 minutter. Bagetid: 1 time DET SKAL DU BRUGE TIL BAGT CHEESECAKE MED RICOTTA OG APPELSIN KIKSEBUND110 g smør200 g Digestive-kiks1 springform, ca. 20 cm i diameter CHEESECREAM250 g ricotta (1 bæger)250 g cremefraiche 38 %110 g rørsukker3 ægskal af 1 usprøjtet appelsinkorn af 1 vaniljestang PYNTflormelis1 spsk. frysetørrede hindbær Bagt cheesecake smager bare skønt, men det gør en god traditionel cheesecake også. Prøv en rigtig lækker cheesecake med kiksebund og hindbær

Opskrift - sådan laver du cheesecake med ricotta og appelsin

1. Kiksebund: Smelt smørret, og blend det med kiksene i en foodprocessor. Fordel massen i den smurte form med bagepapir i bunden. Sæt den på køl. 2. Cheesecream: Tænd ovnen på 160°. Rør ricotta og cremefraiche sammen med sukker. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Vend fintrevet appelsinskal og vaniljekorn i dejen. Fordel dejen på den kolde kiksebund, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Pynt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær. TIP: Ingen foodprocessor? Så læg kiksene i en frysepose, knus dem fint med en kagerulle, og bland dem med smeltet smør.

Læs også