appelsinsnitter
Desserter

Appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

Fejr halloween med de (u)hyggelige appelsinsnitter, der er lidt ligesom hindbærsnitter, men med marcipan i mørdejen og appelsinmarmelade som fyld.

Appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

Tid: 40 minutter. Hviletid: I alt 1½ time. Bagetid: 5-7 minutter.

Antal: 10-12 sammenlagte kager

DET SKLA DU BRUGE
100 g marcipan
150 g hvedemel
50 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
skal af ½ usprøjtet appelsin
100 g koldt smør
1 lille æg (str. S)
et glas eller en kageudstikker med riflet kant, 6 cm i diameter
 
 
GLASUR OG FYLD
100 g flormelis
1 spsk. piskefløde
2-3 spsk. appelsinsaft
1-2 dråber orange konditorfarve
100 g appelsinmarmelade
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
PYNT
Halloween-sukkerpynt - kan købes på specialkoebmanden.dk
 

Opskrift - sådan laver du appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

 
1. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland marcipan med mel, flormelis, vaniljesukker, salt og fintrevet appelsinskal i en skål. Smuldr det kolde smør i melblandingen med fingrene, så det ligner grov rasp. Saml dejen med ægget uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
 
2. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Læg bagepapiret med dejen over på et skærebræt, og læg den på køl i 30 minutter.
 
3. Tænd ovnen på 180°. Udstik 20-24 runde bunde af dejen. Fordel bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en rist.
 
4. Glasur og fyld: Rør flormelis, fløde, appelsinsaft og orange konditorfarve sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på halvdelen af mørdejsbundene i et jævnt lag, og pynt med Halloween-sukkerpynt. Smør 1 tsk. appelsinmarmelade på den anden halvdel af mørdejsbundene, og læg de glasurpyntede mørdejsbunde ovenpå.
 
PRØV OGSÅ: Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade