græskartærte
Desserter

Amerikansk græskartærte

En pumpkin pie med masser af lune krydderier hører efteråret til. Her får du opskriften på en skøn amerikansk græskartærte

Amerikansk græskartærte

Tid: 20 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: I alt 1 time og 25 minutter
Antal personer: 8
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g hokkaidogræskar
3 æg 
2 dl piskefløde
100 g muscovadosukker
50 g sukker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. fintrevet muskatnød
1 nip salt
 
 
TÆRTEBUND
300 g hvedemel
3 spsk. sukker
½ tsk. salt
250 g smør
5-6 spsk. vand
æggeblomme til pensling
1 tærteform, ca. 27 cm i diameter
1 lille kageudstikker med bladmotiv
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Græskartærte med vanilje og chokolade
 

Opskrift - sådan laver du amerikansk græskartærte

 
1. Tænd ovnen på 175°.
 
2. Skrub græskarret, og halvér det. Fjern kernerne med en ske, og sæt de halve græskar på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad. Bag dem i ovnen i 45 minutter, eller til græskarkødet er helt mørt.
 
3. TÆRTEBUND: Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt 5-6 spsk. vand, til dejen kan samles. Tryk dejen sammen på en bordplade til en flad kugle. Pas på med ikke at arbejde for længe med den, så smørret smelter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
 
4. Lad græskarret køle lidt af, og læg 400 g af græskarkødet i en blender. Kassér skallen. Blend græskarkødet sammen med æg, fløde, muscovadosukker, sukker og alle krydderierne, til konsistensen er glat.
 
5. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær en cirkel, der passer i tærteformen, og flyt den over i formen. Tryk kanterne på plads, og fordel græskarfyldet oven på tærtebunden. Udstik små blade af den resterende tærtedej med en småkageform, og fordel dem på kanten af tærten. Pensl dejen med æggeblomme, og bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter ved 175°, til den er flot gylden.
 
Læs mere om: