teboller
Brød

Teboller med kardemomme

Udfordringen i "Den store bagedyst" i denne uge var teboller. Her får du opskriften på klassiske teboller med kardemomme, som egner sig perfekt til fødselsdagsfesten

Teboller med kardemomme

 
DET SKAL DU BRUGE TIL TEBOLLER
2½ dl lunkent vand
50 g gær
½ tsk. salt
1 æg
75 g sukker
75 g smagsneutral olie (rapsolie)
1½ tsk. stødt kardemomme
Ca. 550 g hvedemel
 
SE OGSÅ: Som et godt alternativ til de lyse teboller kan du prøve en grov og lækker myslibolle - Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du teboller

1. Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).
 
2. Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.
 
3. Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.
 
4. Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter teboller bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.
 
Se Den Store Bagedyst hver onsdag kl. 20.00 på DR1