madbrød
Brød

Madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt

Der er noget overskudsagtigt ved at servere et hjemmebagt brød med fyld til aftensmaden. Prøv en anden gang at bruge en rest kolde kogte kartofler i skiver, og rødløg. Her får du opskriften på madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt

Madbrød med tomat, rosmarin og flagesalt til 6 personer

Tid: 25 minutter. Hævetid: 3½ timer i alt. Bagetid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL MADBRØD MED TOAMT, ROSMARIN OG FLAGESALT
6 dl lunkent vand
1 dl yoghurt
1 dl olivenolie
20 g gær
1 kg hvedemel, f.eks. tipo 00
20 g flagesalt + lidt til drys
8 små tomater
3 kviste rosmarin
 
Hjemmebagt madbrød er total overskudsagtigt - prøv også selv at bage sprøde baguettes - få opskriften her
 
Opskrift - sådan laver du madbrød, med tomat, rosmarin og flagesalt
 
1. Bland vand, yoghurt og ½ dl olie i en skål, og rør gæren ud i heri. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig og glat. 
 
2. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
 
3. Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk forsigtigt små huller i med fingrene. Skyl og halvér tomat-erne, og fordel dem sammen med rosmarin på dejen. Dryp 
resten af olien ud over dejen; drys med salt, og lad dejen hæve i ½ time. Bag madbrødet i ovnen ved 220° i ca. 35 minutter, til det er sprødt og gyldent. Lad brødet afkøle på en rist. 
 
4. Servér det lækre madbrød helt, så man selv kan brække stykker af det.
 
PRØV OGSÅ: Mette Blomsterbergs lækre focacciabrød - få opskriften her