https://imgix.femina.dk/media/79f01a1fbdbd4a76ab4c9506539d059e.jpg
Mad

Krydret julebrød

31. oktober 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Det søde brød er fyldt med julekrydderier og smager himmelsk - især med lidt iskoldt kanelsmør på

Krydret julebrød
(12 personer)

INGREDIENSER
150 g smeltet smør
300 g sirup
2 æg
½ dl økologisk sødmælk
300 g hvedemel
1 tsk. brunt bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
½ tsk. revet muskatnød
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt nellike
50 g pomeransskal
90 g tørrede tranebær
1 brødform på 1 liter

GLASUR
20 g smør
400 g flormelis
2 tsk. instant-kaffe
½ dl kogende vand
sukkerblomster (fås hos Specialkøbmanden)

KANELSMØR
125 g smør
1 spsk. kanel

Rør smør og sirup sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt. Rør mælken i. Bland hvedemel sammen med alle krydderierne. Hæld sirupsblandningen i melet lidt efter lidt, og rør det til en cremet masse. Vend pomeransskal og tørrede tranebær i. Kom dejen i en 1-liters brødform foret med bagepapir, og bag den ved 170° i 45 minutter. Afkøl let, rør ingredienserne til glasuren sammen, kom den over kagen, og pynt med små sukkerblomster. Rør smør og kanel sammen, og stil det på køl, til det skal bruges. Skær brødet i tykke skiver, og servér med koldt kanelsmør på.

Prøv også: Invitér på julebrunch>>

Læs også