koldhævet speltbrød
Brød

Koldhævet speltbrød

Dejen skal hæve i køleskabet natten over, så husk at starte, dagen inden du skal servere brødene. Her får du opskriften på koldhævet speltbrød

Koldhævet speltbrød

 
Tid: 15 minutter. Hævetid: Natten over + 30 minutters efterhævning. Bagetid: 30 minutter
Antal: 2 brød
 
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
8 dl vand
600 g fuldkornsspeltmel
600 g fint speltmel
5 g salt
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til koldhævet speltbrød kan være disse langtidshævede madboller - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du koldhævet speltbrød

 
1. DAG 1: Rør gæren ud i vandet. Rør de 2 slags mel og salt i med en grydeske. Lad dejen stå i 30 minutter, og rør igen rundt med grydeskeen. Dæk dejen, og stil den i køleskab natten over.
 
2. DAG 2: Tag dejen ud, ælt den forsigtigt, og form 2 aflange brød. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
 
3. Bag dem i ovnen ved 250° i 10 minutter, skru ned til 200°, og bag dem i yderligere i 15-20 minutter. Lad brødene køle af på en bagerist.
 
PRØV OGSÅ: Rugbrød uden surdej
 
Læs mere om: