koldhævede ølandsboller
Brød

Koldhævede ølandsboller

Ølandshvede er blevet populært hos mange bagere, fordi den simpelthen bare smager godt! Dejen skal hæve på køl natten over og giver de lækreste gourmetboller. Få opskriften på koldhævede ølandsboller her

Koldhævede ølandsboller

 
Tid: 30 minutter. Hævetid: 12 timer + 2 timer. Bagetid: 15 minutter
Antal: Ca. 12 stk.
 
 
DET SKAL DU BRUGE
10 g gær
6 dl koldt vand
850 g ølandshvedemel
1½ tsk. fint salt
 
PRØV OGSÅ: De koldhævede ølandsboller er fantastiske på morgenbordet. Prøv også at lave nogle grove langtidshævede madboller - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du koldhævede ølandsboller

 
1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet under omrøring. Ælt dejen i cirka 15 minutter, gerne på en røremaskine, og tilsæt salt i den sidste del af æltetiden. Læg dejen i en skål, dæk den til med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
 
2. Vip dejen ud på et meldrysset bord, og skær boller ud med en kniv eller en bagespatel. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ½ time. Forvarm ovnen til 250°. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de har fået fin farve.
 
PRØV OGSÅ: Sprødt italiensk hvedebrød