kærnemælkshorn
Brød

Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

Fyld de lækre smørdejshorn med kærlighed og din yndlingsmarmelade. Her får du opskriften på kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 45 minutter. Bagetid: 20 minutter

 
DET SKAL DU BRUGE TIL KÆRNEMÆLKSHORN MED HINDBÆRMARMELADE
100 g smør
2 dl kærnemælk
25 g gær
100 g sukker
¼ tsk. salt
1 æg
ca. 400 g hvedemel
100 g hindbærmarmelade
 
PENSLING
1 æg
4 spsk. perlesukker
 
Et godt alternativ til kærnemælkshorn kan være en lækker hjemmebagt og helt klassisk kanelbolle. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du kærnemælkshorn med hindbærmarmelade

 
1. Smelt smør i en gryde ved lav varme, og tilsæt kærnemælk. Smuldr gæren i en skål, og hæld den lune kærnemælksblanding over. Tilsæt sukker og salt, og rør, til gæren er opløst. Rør æg og mel i. Ælt det til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
 
2. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og form den til 2 lige store kugler. Beklæd en bageplade med bagepapir. Rul den ene dejkugle ud til en stor cirkel med en kagerulle, og skær den i 8 lige store trekanter. Smør hver trekant med hindbærmarmelade, og rul dem sammen til horn. Gentag proceduren med den anden dejkugle. Læg kærnemælkshornene på bagepladen med lukningen nedad. Lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
 
3. Pensling: Pensl hornene med 1 sammenpisket æg. Drys med perlesukker.
 
4. Bag hornene gyldne i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl dem på en bagerist.
 
PRØV OGSÅ: Sunde langtidshævede mysliboller