hveder
Brød

Hveder - lækre og hjemmebagte

Snart er det store bededag, og det skal naturligvis fejres med friskbagte hveder. Her får du opskriften på lækre hjemmebagte hveder

Hjemmebagte hveder 12 stk.

 

Tid: 15 minutter. Hævetid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter

 
DET SKAL DU BRYGE TIL HJEMMEBAGTE HVEDER
50 g gær
4 dl sødmælk
100 g smør
1 tsk. salt
4 spsk. rørsukker
1 tsk. kardemomme
2 æg
500-600 g hvedemel
lidt mælk til pensling
 
TIL SERVERING
smør
evt. syltetøj
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til hveder kan være et brydebrød med lækkert fyld. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du hjemmelavede hveder

 
1. Smuldr gæren i en stor skål. Lun 2 dl mælk og smørret i en gryde. Hæld de resterende 2 dl kold mælk og den varme mælkeblanding over gæren. Rør salt, sukker og kardemomme i. Rør 1 æg i ad gangen. Rør melet i, og ælt til en glat dej. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
 
2. Tænd ovnen på 220°. Ælt dejen godt, og del den i 12 stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem helt tæt i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve lunt til dobbelt størrelse.
 
3. Pensl med mælk. Bag bollerne i ovnen på næstnederste rille i 25 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
 
4. Servering: Skær hvedebollerne over, og rist dem i ovnen i 8 minutter ved 230°. Servér med koldt smør og evt. syltetøj.
 
 
Læs mere om: