pitabrød
Brød

Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun

Har du prøvet at lave pitabrød selv? Hvis ikke, skulle du prøve disse lækre hjemmebagte pitabrød. Her får du opskriften på pitabrød med spidskål og tun

Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 12 stk.

 
Tid: 25 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 7-8 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL PITABRØD
25 g gær
4½ dl vand
1½ tsk. salt
750 g hvedemel
 
MYNTEDRESSING
3 spsk. skyr
2 spsk. piskefløde
1 spsk. finthakket mynte
salt og friskkværnet peber
 
FYLD
1 agurk
saft af ½ citron
1 spsk. olivenolie
1 spsk. sesamfrø
½ spidskål
2 dåser tun i vand
1 bakke lucerne- eller rødbedespirer
 
Ligesom pitabrød smager bedst hjemmelavet gør naanbrød det samme. Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede naanbrød med nigellafrø
 
Opskrift - sådan laver du hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 
 
1. Pitabrød: Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt i hånden i 4-5 minutter. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.
Slå dejen ned, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til runde boller, og rul hver bolle flad med en kagerulle. Bag pitabrødene i 7-8 minutter i en 250° varm ovn, til de er hævet op og er let gyldne.
 
2. Myntedressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
 
3. Fyld: Skyl agurken, og skær den i tern. Vend agurk med citronsaft, olivenolie og sesamfrø, og lad det trække i mindst 1 kvarter. Snit spidskålen fint. Dræn tunen. Fyld pitabrødene med spidskål, tun, marinerede agurker og spirer, og top med myntedressing.
 
PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt