Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun
Brød og bagværk

Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun

22. januar 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Har du prøvet at lave pitabrød selv? Hvis ikke, skulle du prøve disse lækre hjemmebagte pitabrød. Her får du opskriften på pitabrød med spidskål og tun

Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 12 stk.

Tid: 25 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 7-8 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL PITABRØD25 g gær4½ dl vand1½ tsk. salt750 g hvedemel MYNTEDRESSING3 spsk. skyr2 spsk. piskefløde1 spsk. finthakket myntesalt og friskkværnet peber FYLD1 agurksaft af ½ citron1 spsk. olivenolie1 spsk. sesamfrø½ spidskål2 dåser tun i vand1 bakke lucerne- eller rødbedespirer Ligesom pitabrød smager bedst hjemmelavet gør naanbrød det samme. Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede naanbrød med nigellafrø Opskrift - sådan laver du hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 1. Pitabrød: Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt i hånden i 4-5 minutter. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.Slå dejen ned, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til runde boller, og rul hver bolle flad med en kagerulle. Bag pitabrødene i 7-8 minutter i en 250° varm ovn, til de er hævet op og er let gyldne. 2. Myntedressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. 3. Fyld: Skyl agurken, og skær den i tern. Vend agurk med citronsaft, olivenolie og sesamfrø, og lad det trække i mindst 1 kvarter. Snit spidskålen fint. Dræn tunen. Fyld pitabrødene med spidskål, tun, marinerede agurker og spirer, og top med myntedressing. PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt

Læs også