solsikkebrød
Brød

Friskbagt solsikkebrød med appelsinsmag

Dette brød er nemt og har et fint julestrejf af appelsin. Dejen laves aftenen før og opbevares i køleskab natten over, genialt til morgenmad og brunch, da det stort set ikke kræver noget arbejde på selve dagen. Friskbagt, lunt brød er ekstra lækkert, så pak det evt. ind i et klæde, så det kan holde sig lunt lidt længere. Få opskriften på de lækre solsikkebrød her

Friskbagt solsikkebrød med appelsinsmag

Tid: 10 minutter. Bagetid: 40 minutter.Hævetid: 8 timer.
Antal personer: 6.
 
 
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
1½ dl koldt vand
1½ dl kærnemælk
1 spsk. rørsukker
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
50 g solsikkekerner + lidt til drys
50 g grahamsmel
350 g hvedemel
en springform (ca. 22 cm i diameter)
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til det lækre solsikkebrød kan være disse koldhævede ølandsboller - få opskriften her

 

Opskrift - sådan laver du friskbagt solsikkebrød med appelsinsmag

 
1. Rør gæren ud i vand og kærnemælk. Tilsæt sukker, salt, olie, fintrevet appelsinskal og -saft. Bland solsikkekerner og grahamsmel i blandingen, og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens du ælter til en let klistret dej. Brug evt. en røremaskine med dejkrog.
 
2. Smør en stor, ren skål med olie, læg dejen i, læg film over, og stil skålen i køleskabet i mindst 8 timer (gerne natten over).
 
3. Tænd ovnen på 180°. Smør ringen fra springformen med olie, og sæt den på en bageplade med bagepapir. Hæld dejen i formen, og drys med solsikkekerner. Bag brødet i 30-40 minutter, til det er gennembagt. Brødet skal være flot gyldent og lyde hult, når du banker på bunden. Servér smør, ost og en god marmelade til brødet.
 
 
 
Læs mere om: