focaccia
Brød

Focaccia med tomater, rødløg og rosmarin

Servér focacciabrødet som tilbehør til en fyldig salat, pak det med i picnickurven, eller spis det friskbagt og lunt, som det er. Her får du opskriften på focaccia med tomater, rødløg og rosmarin

Focaccia med tomater, rødløg og rosmarin

 
Tid: 15 minutter. Hævetid: I alt 2 timer. Bagetid: 20-25 minutter
Antal: 1 brød
 
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
5 dl lunkent vand
100 g ølandshvedemel
400 g hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
200 g små tomater, gerne i forskellige farver
½ rødløg
4-5 kviste frisk rosmarin
1 tsk. flagesalt
1 lille bradepande, 
25 x 25 cm
 
 
PRØV OGSÅ: Focaccia a la Mette Blomsterberg
 

Opskrift - sådan laver du focaccia med tomater, rødløg og rosmarin

 
1. Opløs smuldret gær i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt de 2 slags mel og salt – dejen skal blot røres sammen med en gaffel og altså ikke æltes! Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
 
2. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd bradepanden med bagepapir. Skrab den hævede dej ud af skålen og over i bradepanden. Tryk dejen ud med fingrene, så den dækker hele bunden af bradepanden. Dryp olie over dejen, og lav små fordybninger i dejen med fingrene, så olien fordeler sig. Tryk forsigtigt de hele, skyllede tomater ned i dejen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Fordel løg og rosmarin på dejen. Drys med flagesalt. Dæk formen med et fugtigt, rent viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time.
 
3. Bag brødet i ovnen i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl på en rist.
 
Læs mere om: