https://imgix.femina.dk/media/f3527db5f8764ad28e59e327ad416a8e.jpg
Træning og kost

Nudelsuppe med rejer og babyspinat

7. januar 2012
af Christine Bille Nielsen
Foto: Betina Hastoft
Sund, smagfuld og mættende suppe

Lad den kinesiske inspiration pryde aftenens måltid med denne nemme og lækre nuddelsuppe. Suppen er fyldt med sunde og friske råvarer som giver retten en fantastisk smag og konsistens.

Tid: 20 minutter.
Antal personer: 4

Ingredienser

• 3 gulerødder
• 1½ l vand
• 1½ bouillonterning
• 200 g fuldkornsnudler
• 125 g minimajs
• 150 g sukkerærter
• 100 g babyspinat
• 2 store tomater
• 1 bundt forårsløg
• 2 spsk. sojasauce
• 1 limefrugt
• 3 tsk. ristet sesamolie
• 300 g rejer (fra frost, optøede)

Tilbehør

TIP! I stedet for frisk spinat kan du bruge helbladet spinat fra frost. Almindelige, hvide nudler er der ikke megen næring i, men i dag kan man også finde fuldkornsnudler på hylden i supermarkedet. De mætter bedre og har mere smag.

1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Bring vand, bouillonterning og gulerodstern i kog i en gryde.

2. Tilsæt nudler, så snart bouillonen koger, og lad dem koge i det antal minutter, som er angivet på pakken.

3. Skyl minimajsene og skær dem i skiver. Skyl og snit ærterne. Skyl spinaten. Lad minimajs, ærter og spinat koge med i suppen de sidste 2 minutter af nudlernes kogetid.

4. Skær tomaterne i tern. Rens forårsløgene og snit dem fint. Kom tomater, forårsløg og rejer i suppen til sidst og lad den få et kort opkog. Smag til med soja, limesaft og sesamolie, så suppen bliver tilpas salt, frisk og fyldig i smagen. Server straks med lidt brød til.

Læs også