https://imgix.femina.dk/media/article/annesofie-primaer.jpg
Selvudvikling

Anne Sofie Espersen: Jeg blev mobbet og holdt udenfor

5. oktober 2015
af Rikke Hast, redigeret af Louise Aarkrog
Hun er smuk, sjov og dygtig. Men Anne Sofie Espersen har ikke altid haft det nemt. Her fortæller hun til SØNDAG om at vokse op som et anderledes barn i Nordjylland.

Ulla Essendrop var forældreløs i to år og ni måneder – læs interviewet her

Blev mobbet

Som den yngste af tre badede Anne Sofie i kærlighed og opmærksomhed. Hun var glad, udadvendt og nysgerrig på livet. Hun kunne godt lide at gå i farvestrålende tøj, skrive digte og lytte til musik. Og så elskede hun fysik og kemi. Hun deltog aktivt, når der blev lavet forsøg i klasseværelse sammen med de fleste af drengene, mens mange af de andre piger hellere ville tegne.

– Jeg ved ikke, hvad der gjorde udslaget. Måske var jeg for anderledes. Måske var jeg for glad og ubekymret der midt i 1980’er- krisestemning. I hvert fald blev jeg mobbet og holdt udenfor. Det betød, at jeg følte mig anderledes og ekskluderet. Og det betød også, at jeg begyndte at tvivle på det, jeg kunne, siger Anne Sofie til SØNDAG.

Alberte Winding: Med alderen kommer et overskud, men også en masse lort!

Ville være marinebiolog

Hun begyndte at længes ud. Længes efter noget andet. En anden by, et andet miljø, nogle andre unge, hun kunne spejle sig i.

– Egentlig ville jeg læse til marinebiolog. Det var det oplagte valg for mig med mine interesser, følte jeg. Så jeg søgte ind på studiet og flyttede til Aarhus. 19 år gammel blev jeg involveret i »Frontløberne«, der giver kreative iværksættere mulighed for at realisere deres projekter. I den periode programmerede jeg. Vi var en gruppe, som havde fået en idé om at udvikle et fremtidsbibliotek på internettet. Man skal huske på, at dengang var internettet noget med sort baggrund og hvide tal. Samtidig lærte jeg nogle unge fra teatermiljøet at kende. De skulle søge ind på skuespillerskolen og mente, at det da også lige måtte være noget for mig. Jeg havde spillet med i et par amatørforestillinger, og ellers havde jeg ikke beskæftiget mig videre med drama. Men jeg syntes, det lød sjovt, så jeg søgte ind på skolen og kom ind i første hug.

Signe Lindkvist om barndommen: Det var da klart, at jeg blev drillet!

Forelsket med stort ”F”

Anne Sofie havde det som en fisk i vandet på skuespillerskolen. Her var det helt legitimt at være vild, sjov, sensitiv og kreativ. Og man fik masser af positiv opmærksomhed. Desuden blev hun forelsket med stort »F«. I ham der senere skulle blive hendes mand og faren til hendes tre børn, skuespiller Søren Byder.

– Jeg var forholdsvis ung, da jeg blev mor. Og jeg blev virkelig MOR. Jeg elskede det med alt, hvad det medførte af redebyggeri og rytme. Men det betød også, at der var arbejdsmæssige projekter, jeg afstod fra at kaste mig ud i. For familien betød alt for meget for mig.

Ulykkelig alenemor til 3 børn

Der er skrevet adskillige artikler om, hvordan Anne Sofie en dag pludselig blev forladt af Søren. Hvordan hun ulykkelig og frustreret skulle have en hverdag til at fungere som alenemor til tre børn. Der er også skrevet om, hvordan hun genfandt kærligheden, da hun mødte sin nuværende kæreste, musikeren Mark Linn.

– Jeg synes, Mark og jeg er ved at finde ud af, hvordan det fungerer bedst for os. Jeg vil altid føle, det er unaturligt og et savn ikke at have mine børn hos mig hele tiden. De er jo også hos Søren noget af tiden, og det går godt, vi har været dygtige til at få det til at fungere. Det er ikke sådan, at samarbejdet imellem os aldrig er kørt i grøften. For det er det. Af og til. Men vi retter op. Og børnene trives og udvikler sig.

Læs også