Julemarked 2015: Se årets julemarkeder her

julemarked

Julen står for døren, og hvad sikrer ægte julestemning mere end en tur på julemarked? FEMINA guider dig til hyggelige og stemningsfulde dage med familien på markeder landet over.

Søndag, 1. november 2015 - 10:36 - af Charlotte Kobberøe Fink Foto: PR

Er der noget mere hyggeligt og stemningsfuldt end at gå på julemarked i december? Nej, vel! Derfor har vi samlet en lang liste over julemarkeder, som er et besøg værd. Du finder julemarkeder her i artiklen fra Fyn, Jylland og Sjælland - og der er alt fra det gammeldags julemarked i Odense og det fine julemarked på godset på Sydfyn til jul i Den gamle by i Aarhus og Tivolis eventyrlige julemarked i hjertet af København.

Rigtig god fornøjelse med at finde årets julemarked!

Gå til julemarkeder på Fyn

Gå til julemarkeder på Sjælland

Gå til julemarkeder i Jylland

 

FIND DIT JULEMARKED - SJÆLLAND

 

Julemarked i Tivoli:

Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V

Hvornår: I perioden 14. november 2015 til 3. januar 2016. Søndag-torsdag: 11-23. Fredag-lørdag: 11-24. Dog 31. januar: 11-00.30, og 24. december: 11-16

Entré: Voksne: 99 kr., børn (under 8 år): Gratis

Julen skydes i gang lørdag den 14. november, når det store juletræ mellem Tivolis Koncertsal og Plänenburg tændes af selveste julemanden kl. 16.30. Hele julen oplyser tusindvis af julelys oplyser haven, mens nisser, juletræer og boder med alt fra klejner og honningkager til julepynt og kunsthåndværk fører dig ind i en verden af jul i hjertet af København, når du besøger Tivolis julemarked. Besøg også julemanden i hans julestue, eller oplev både lysshowet Juleilluminationer på Tivolisøen eller det nye julelysshow ved Kina-området, når mørket falder på.

Læs mere her

 

Suppler dagen på Tivolis julemarked med en af de andre specielle juleaktiviteter i december, for eksempel:

Luciaoptog i Tivoli:

Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V

Hvornår: 13. december kl. 17.30

Entré: Inkluderet i entréprisen i Tivoli

D. 13. december vil over 100 piger traditionen tro synge haven op i anledning af luciadag, mens de går gennem det julepyntede Tivoli i et smukt luciaoptog. Optoget starter og slutter ved Den Flyvende Kuffert.

Læs mere her

 

Fyrværkerifestival i Tivoli:

Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V

Hvornår: Julefyrværkeri 25-27. december. Alle dage: 20.45 + Nytårsfyrværkeri 31. december: 22 og 1.-3. januar 2016: 20.45

Entré: Inkluderet i entréprisen i Tivoli

Både mellem jul og nytår, til nytår og i starten af det nye år vil himlen i Tivoli blive oplyst af et smukt festfyrværkeri, efter mørkets frembrud. Julefyrværkeriet er bedst at opleve i området foran Plænen, Nimb og Glassalens indgange.

Læs mere her

 

Julemarked Højbro Plads/Deutsch’s Julemarked

Hvor: Højbro Plads i København 
 
Hvornår: I perioden 13. november til 23.decmber. Mandag-torsdag: 11-19. Fredag: 11-20. Lørdag-søndag: 10-20
 
Entré: Gratis
 
På Højbro Plads kan du opleve et godt gammeldags julemarked med masser af udsmykning i form af blandt andet juletræer og 80.000 skinnende julelys, mens du går på opdagelse blandt de mange juleboder. Børn og barnlige sjæle har mulighed for at møde julemanden og få taget et gratis billede med ham fra tirsdag-søndag mellem 13 og 17.  
 

Læs mere her

 

Julemarked på Gisselfeld

Hvor: Gisselfeldvej 12, 4690 Haslev
 
Hvornår: 20.-22. og 27.-29. november.  Fredage: 15-20. Weekend: 10-16. Bemærk: Indgangen lukker en time før
 
Entré: Voksne: 60 kr., børn (under 13 år): Gratis
 
Gisselfeld Klosters mest stolte juletradition er deres årlige juletorv, hvor duften af jul og inspirerende stande sætter en hyggelig ramme om julestemningen.  Du kan prøve ponyridning, opleve musik og underholdning, købe juletræer og pyntegrønt og købe en guidet rundvisning på slottet.
 

Læs mere her

 

Jette Frölichs julemarked i Jagtslottet på Schæffergården

Hvor: Ermelundsvej 105, 2820 Gentofte
 
Hvornår: 15.-20. november. Alle dage 10-17
 
Entré: Gratis
 
Traditionen tro holder Jette Frölich Design også dette år en stemningsfuld juleudstilling i jagtslottet på Schæffergården. Temaet er i år roser og blomster i farverne rosa, grøn og guld. I forbindelse med udstillingen er der alle dage mulighed for at købe kaffe, kage, frokost, søndagsbrunch og middag i Restaurant Wohlert.
 

Læs mere her

 

Julemarked på Dyssegården

Hvor: Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde, Gundsømagle
 
Hvornår: Fra d. 14. november og alle weekender frem til jul.  10-16. I hele december er der også fredagsåbent fra 13-18
 
Entré: Gratis
 
Julen på Dyssegården er altid lig med traditionel dansk julehygge. Her kan du fælde dit eget juletræ eller købe et nyfældet med hjem, køre en tur i hestevognen eller veteranbussen, ride på æsler, kælke, spise varme vafler og æbleskiver og drikke gløgg. Du kan også købe julekødet med hjem fra gårdbutikken, der blandt andet bugner af juleænder, gæs, kalkuner, gris og pølser.
 

Læs mere her

 

Roskilde julemarked

Hvor: Musicon Hal 7, Rabalderstræde 1, 4000 Roskilde
 
Hvornår: 28.-29. november.  10-17
 
Entré: Voksne: 25 kr. Børn: Gratis 
 
På Roskilde julemarked finder du 70 unikker stande med blandt andet kunsthåndværk, delikatesser, juledekorationer og pynt. Børnene kan gå på jagt efter de hemmelige nisser, mens forældrene kan hygge sig med lune æbleskiver i caféen. 
 

Læs mere her

 

Julemarked på Dragsholm slot

Hvor: Dragsholm Allé, 4534 Hørve
 
Hvornår: 22. november  12-17
 
Entré: Voksne: 75 kr. Børn under 12 år gratis.
 
Traditionen tro lægger det 800 år gamle Dragsholm Slot rammerne om årets julemarked med masser af juleboder og julestemning for både store og små. Julemarkedet byder på alt fra gastronomi, juledekorationer og smykker til tøj, jagt- og fiskeriudstyr, hudplejeprodukter og brugskunst. 
I år udvider vi julemarkedet, så du kan købe dine adventsgaver, julegaver, kalenderpakker og julepynt både på slottet, i de gamle lader og i Hestevognsmuseet. Der vil være julemusik, juletræer, juleklip for børn i juleværkstedet, julemanden, drillenisser, grillede slotspølser, risengrød, gløgg & æbleskiver, forfriskninger og slottets juleplatte. Bordreservation anbefales til juleplatten, som koster kr. 195, på tlf. 5965 3300. 
Fri parkering på marken ved Dragsholm Allé, hvor p-vagter vil være til stede under hele julemarkedet. Husk at medbringe kontanter.

 

Christiania julemarked

Hvor: Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1432 København K
 
Hvornår: 9.-20. december. Alle dage 12-20. Dog kun til kl. 18 d. 20
 
Entré: Gratis. OBS! Der er desværre ikke plads til barnevogne inde i hallen, så de skal parkeres udenfor. Der er begrænsede muligheder for at betale med dankort, så tag gerne kontanter med.
 
Traditionen tro kan du besøge et lidt anderledes julemarked i Den Grå Hal på Christiania. Julemarkedet har været en tilbagevendende begivenhed siden 70’erne med masser af boder, hvor du både kan købe masser af julelækkerier og antikke ting som håndlavede smykker, tøj, lamper og kunsthåndværk. 
 

Læs mere her

 

Julemarked på Næsbyholm slot

Hvor: Næsbyholm Alle 9, 4171 Glumsø
 
Hvornår: 5.-6. december. 10-16
 
Entré: Voksne: 50 kr. Børn: 25 kr. 
 
Næsbyholm slot byder indenfor til julemarked med intim og hyggelig julestemning. Der vil være spændende udstillere med masser af julevarer og smagsprøver. Der er også mulighed for rundvisning på slottet med spændende fortællinger om dets historie. 
 

Læs mere her

 

Økologisk Julemarked hos Camilla Plum

Hvor: Fuglebjerggaard, Hemmingstrupvej 8, 3200 Helsinge
 
Hvornår: I perioden 28. november – 6. december. Alle dage: 10-16
 
Entré: Gratis
 
Besøg Fuglebjerggaard til et overdådigt og økologisk julemarked, som både byder på masser af lækker økologisk mad som hjemmelavet lammemedister, ditto flæskestegssandwich og et væld af jule-hjemmebag fra julebageriet. Køb også masser af krydderier, julepynt, gaver og nybundne julekranse og pyntegrønt fra gårdens eget gartneri, og få en hyggelig dag, hvor jul og økologiske principper bliver kombineret. I weekenderne er der gratis rundvisning for børn og deres familier, hvor dyrene bliver fodret. Derudover har gården d. 5. december juleaften-åbent, hvor det store lune drivhus er eventyrligt pyntet op til julemiddag. Pladsbestilling er nødvendig. 
 
 

Julemarked på Esrom Kloster

Hvor: Klostergade 11-12, 3230 Græsted
 
Hvornår: 5.-6. december. 10-17.30
 
Entré: Gratis 
 
Som altid er første weekend i december lig med det stemningsfulde julemarked på Esrum Kloster i Nordsjælland. Her er både julestue og børneværksted og marked både udenfor og indendørs, hvor du både kan købe Esrum Klosters egne produkter, delikatesser fra franske klostre og moderne fortolkninger af middelalderens råvarer. 
 

Læs mere her

 

Det nye designer julemarked

Hvor: H.C. Ørstedsvej 18, Baghuset, 1879 Frederiksberg
 
Hvornår: 5.-6. og 12.-13. december. 10-17
 
Entré: Gratis
 
Den personlige julegave finder du på det delikate julemarked i et lille baghus på Frederiksberg. Her samles designere og kunstnere med hver sin stand, hvor de hver især sælger deres egne innovative og unikke designs. Det hyggelige Julemarked begyndte i 2008 med kun 6 designere, i dag er der 21, og cirka 4000-5000 mennesker plejer at lægge vejen forbi markedet.
 

Læs mere her

 

Kunst- og design julemarked på Textilskolen

Hvor: De Conincksvej 20, 2840 Holte
 
Hvornår: 12. december. 11-16
 
Entré: Gratis
 
TEXTILSKOLEN i Holte lægger igen i år hus til årets julemarked for kunst og design, hvor et spændende hold professionelle kunstnere og designere er inviteret til at udstille og sælge deres ting til gode priser. Her kan du blandt andet finde et eksklusivt udvalg af smykker, grafik, kunst, tekstil og meget mere. Der vil også være en udstilling i huset af elevernes arbejde og mulighed for at købe kage og kaffe. 
 

Læs mere her

 

Julebazar på Gavnø Slot

Hvor: Gavnø 2, 4700 Næstved
 
Hvornår: 7.-8. og 13.-15. november. Fredag: 16-20. Weekend: 10-16
 
Entré: Voksne: 60 kr. Børn (4-12 år): 25 kr.
 
Fordelt over to weekender bugner over 130 stande i de gamle avlsbygninger fra 1800-tallet med hjemmelavede juledekorationer, julepynt, brugskunst, fødevaremarked, delikatesser, smykker, spiritus og meget andet. Der er masser af smagsprøver, og slotsbryggeriet på Gavnø lancerer traditionen tro årets julebryg. Prins Jørgens Garde fyrer op for den klassiske julemusik, og fredag aften er der også både gospelkor og luciaoptog. Begge weekender er der også masser af aktiviteter til børnene, hvor der blandt andet er mulighed for at opleve et ægte honningkageværksted, nisseskattejagt, juleværksted og møde selveste julemanden. 
 
 
 
Julemarked i Odd Fellow Palæet
 
Hvor: Bredgade 28, 1260 København K
 
Hvornår: 14/11 kl 11-17 og 15/11 kl 11-16. 
 
Entré: 20 kr., børn gratis ifølgeskab med voksne. Billetten er samtidig et skrabelod i konkurrencen om mange flotte præmier. 
 
Jule & Loppemarked med møbler, ting og tøj, smukt håndlavet brugskunst, strik, søde juleting, lækre delikatesser, lotteri mm. Overskuddet går ubeskåret i år til foreningen TUBA og deres julehygge-aktivitetter for børn og unge fra misbrugsfamilier.
 
 
 
 
Jul på Kronborg 
 
Hvor: Kronborg 2 C, 3000 Helsingør
 
Hvornår: 28., 29. november kl. 10-17 samt 5. og 6. december kl. 10-17 
 
Entré:50 kr. (børn under 4 år er gratis) Billetten giver adgang til julemarkedet, Eventyrteatret, de kongelige værelser, Dansesalen, kasematterne og Slotskirken.
 
På det gamle renæssanceslot Kronborg fejres julen med eventyr, juleklip, teater og et stort julemarked. Få kongelig inspiration til juledekorationer og pynt af blomsterdekoratøren fra Fredensborg Slot. Små og store kan klippe deres egen julepynt i slottets hyggelige juleværksteder, og 125 boder sælger kvalitetsvarer med design, tøj, legetøj, delikatesser og kunsthåndværk. 
 
 
 
Julemarked på Dragsholm Slot

Hvor: Dragsholm Allé, 4534 Hørve

Hvornår: 22. november, 12-17

Entré: 75 kr. Børn under 12 år: Gratis.

Det 800 år gamle Dragsholm Slot afholder søndag den 22. november traditionen tro det årlige julemarked. Her kan du købe alt fra juledekorationer, smykker og tøj, til hudplejeprodukter, brugskunst og lækker gastronomi. I år bliver markedet udvidet, så årets julegaver og julepynt kan findes på både slottet, i de gamle lader og i Hestevognsmuseet. Der vil også være julemusik, juletræer, juleklip og julemand for børnene og mulighed for at sætte tænderne i lækre juleforfriskninger. Der er gratis parkering. Husk kontanter.

Læs mere her

 

Designerspace Julemarked på Israels Plads

Hvor: Israels Plads, København K

Hvornår: I perioden 13. november til og med 23. december. Hverdage: 12-19. Weekend: 10-18

Entré: Gratis

Et nyt julemarked for kunst og design indtager i år Israels Plads. Designerne står selv bag boderne, og hver uge skiftes store dele af standene ud, så der hele tiden bliver nye varer i alle prisklasser at vælge i mellem.  Køb også julegodt til ganen – eller kombiner markedet med et besøg i Torvehallerne. Bag markedet står Designerspace, som er en platform for nyetablerede designere, kunstnere og iværksættere i København.

Læs mere her

 

FINDERSKEEPERS Christmas
 
Hvor: TAP1, Ny Carlsbergvej 91, 1799 København V
 
Hvornår: 27.-29. november. Fredag: 17-22. Weekend: 11-17
 
Entré: Endagsbillet: 50 kr. Weekendbillet (alle tre dage): 70 kr. Køb billet her
 
Måske har du hørt om FINDERSKEEPERS-markederne, hvor upcoming designere og kreative iværksættere sælger kvalitetsprodukter inden for kategorierne accessories, artwork, living, fashion og kids. Der findes også jule-versioner af markederne, hvor du blandt andet kan besøge FINDERS GIVERS-området, hvor den gode sag er i centrum. Her kan du købe produkter i ressourcesparende materialer, som er lavet ved bæredygtig produktion under tesen om, at vi skal forbruge med omtanke for hinanden og naturen. Når sulten melder sig, kan du også slå et smut forbi madmarkedet på markedet – FINDERS EATERS. Et anderledes julemarked, hvis du ikke er til nisser og juledekorationer. 
 
Læs mere her

 

Julemarked hos Andelslandsbyen Nyvang

Hvor: Oldvejen 25, 4300 Holbæk

Hvornår: 28.- 29. november samt 2., 3., 5., og 6. december kl. 10-16

Entré: 50 kr. (børn under 8 år er gratis)

Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk holder stemningsfuldt julemarked med nostalgisk stemning. Besøg de mange boder med gløgg og lækkerier, nyd den hyggelige julemusik, og måske tør I også se på, at julegrisen slagtes. Der bydes på smagsprøver fra grisen – f.eks. blodpølse og byens slagter har lavet gammeldags medister, finker og leverpostej.

Læs mere her

 

Kunstakademiets julemarked

Hvor: KADK, Philip de Langes Allé 10, 1435 København K
 
Hvornår: 29.11.2015. 10 - 17
 
Entré: Gratis
 
Kunstakademiets julemarked, København: Her kan man finde unikaværker af måske kommende stjerner inden for maleri og arkitektur, men der er også smykker, tasker og pyntegenstande til hjemmet på julemarkedet, der kun afholdes den ene dag. Se mere på kadk.dk
 
 
 
Danske kunsthåndværkeres julemarked
 
Hvor: Officinet, Bredgade 66, 1260 København
 
Hvornår: 4.-5.-6.//11.-12.-13.//18.-19.-20. december 2015. Åbningstider: Fredag: 12-17
 Lørdag og søndag: 10-16
 
Entré: Gratis
 
Officinet i Bredgade forvandles i december til et hyggeligt og eksklusivt julemarked, hvor medlemmer af  Danske Kunsthåndværkere & Designeres sælger unika og produkter af højeste kvalitet. Markedet finder sted de første 3 weekender i december, og hver weekend udskiftes holdet af sælgere, så der vil være nye værker at se.  Se mere på danskekunsthaandvaerkere.dk
 
 
 

Exclusive Christmas Shopping Event

Hvor: Store Kannike Stræde 19. 1. Sal, 1169 Kbh

Hvornår: 23 + 24/11, kl. 10-18

Entré: Gratis

Kom og oplev det eksklusive designerjulemarked med smykker, hatte, aftencouture, tøj, lædertasker og håndlavede vintage juledekorationer fra navne som Zarah Voigt, Maria Sander, Barbara I Gongini, David Andersen og Cederholm, og der er besparelser op til 75 %.

Læs mere her

 

Gammelgaards julegavemarked

Hvor: Gl. Klausdalsbrovej 436, 2730 Herlev

Hvornår: 5.-6. december. 10-16

Entré: Gratis

Hele Gammelgaard omdannes til et slaraffenland for juleshopping, når julegavemarkedet slår dørene op. Her kan du købe masser af julegaver til alle aldre og køn inden for kunst, design og håndværk. Alle udstillere er inviteret og udvalgt på baggrund af indsendte ansøgninger, og der er lagt vægt på, at markedet får et bredt og alsidigt gaveudvalg. Du kan også købe juletræet med hjem eller nyde lidt lækre julefristelser i Café Gammelgaard, mens børnene kan klippe julepynt i den store julestue.

Læs mere her

 

Copenhagen Secondhand Bazar – Winter Wonderland Edition

Hvor: Absalons Kirke, Sønder Boulevard, 1720 København V.

Hvornår: 6. december

Entré: Gratis

Tradono, et loppemarked til mobilen, afholder hyggeligt julebazar fokus på fashionabelt secondhandtøj i Absalons Kirke, hvor du kan finde det perfekte outfit til julens og nytårets mange fester. Udover at shoppe kan du også nyde live musik i den smukkekirke, smage julelækkerier og støtte en god sag. Du kan nemlig medbringe tøj, sko, soveposer, tæpper, dyner osv. og donere det til et nyt værested for unge hjemløse i Sydhavnen!

Læs mere her

 

H.C. Andersen Julemarked

Hvor: Kultorvet, København K.

Hvornår: 14. november til 22. december, hver dag fra kl. 11-19

Entré: Gratis

De smukt julepyntede hytter byder på masser af spændende julegaveideer, så som smykker, tørklæder, trøjer, tasker, hatte, huer, handsker, nisser, julepynt, juledekorationer og meget mere. En smuk eventyrkarrusel som er en fryd både og prøve, samtidig at man kan kigge ud på tusindevis af smukke julelys og juletræer.

Læs mere her

 

 

 

FIND DIT JULEMARKED - FYN

 

Julemarked på Gelskov Gods

Hvor: Gelskov Gods, Gelskovvej 10, 5750 Ringe
 
Hvornår: 29. november og 6. december. Tidspunkt opdateres
 
Entré: Voksne: 25 kr. Børn: Gratis 
 
Det fynske julemarked har fokus på kvalitet og personlighed. Hovedbygningen og længerne er fyldt med skønne antikviteter, som er bragt til Danmark fra de franske efterårsmarkeder.  Se de arbejdende udstillere, og køb de færdige produkter, eller nyd Chili con Carne, suppe og hjemmebag i herregårdskøkkenet. Du kan også sende børnene på jagt efter nissen – der er præmier, hvis det lykkes at finde ham.
 

Læs mere her

 

Julemarked på Valdemar Slot

Hvor: Slotsalléen 100, 5700 Svendborg
 
Hvornår: 28.-29.november. 10-16
 
Entré: Gratis 
 
Igen i 2015 åbner slottet dørene til julen med alle dens goder. Første adventsweekend er der stort julemarked, hvor de besøgende kan mærke, dufte, se og smage den danske jul og handle med de mange udstillere. 
 
 

H.C. Andersen Julemarked

Hvor: Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C
 
Hvornår: 4.-6. og 11.-13. december. Fredage: 15-19. Lørdage: 10-18. Søndage: 10-17
 
Entré: Gratis
 
Den smukke gamle bydel ved H.C. Andersens Hus bliver forvandlet til et julemarked, som det så ud på eventyrdigterens tid. Glæd dig til markedsboder og underholdning for hele familien med julekor, gøglere, lirekassemænd, nisser, H.C. Andersen eventyrfigurer og meget mere. 
 

Læs mere her

 

Egeskov Julemarked

Hvor: Egeskov Slot, Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup
 
Hvornår: 7.-8. november. 10-17
 
Entré: Voksne: 60 kr. Børn (4-12 år): 20 kr. 
 
Kom forbi Fyns største julemarked fyldt med boder og aktiviteter for hele familien. I de 100 markedsboder finder du masser af kvalitetsvarer til julen som kunsthåndværk, brugskunst og delikatesser. Dagene er spækket med program med for eksempel julesange, klippeværksted, spejderaktiviteter og slotsnisser, børnene kan møde. Markedsboderne finder du hovedsageligt i Egeskovs udstillingsområder og udendørs, da de fleste af Egeskovs udstillinger samt slottet er lukket for vinteren. Der er dog er rig mulighed for at opleve haven samt benytte Legeskoven med legeplads, segwaybanen og labyrinter (TreeTop Walking er lukket pga. sikkerhed).
 

 

FIND DIT JULEMARKED - JYLLAND

 

Øster Skovgård Julehandel/Nissestien

Hvor: Helstrupvej 70, Snejbjerg, 7400 Herning
 
Hvornår: 1. november – 23. december. Mandag-fredag: 10-17.30. Lørdag-søndag: 10-17
 
Entré: Gratis
 
Øster Skovgård Julehandel byder på alt, hvad julehjertet begærer. Shop julepynt, dekorationer, stearinlys og meget mere i gårdbutikken, fæld dit eget juletræ, og gå gennem den hyggelige nissesti, der byder på et hyggeligt juleunivers med aktiviteter for både store og små. 
 

 Læs mere her

 

Jul i Tønder

Hvor: Torvet 1, 6270 Tønder
 
Hvornår: Fra d. 7. november. Hverdage: 10-17.30. Lørdage 10-16.00. Søndage 11-16.00. OBS! Der er andre åbningstider/tidspunkter for de forskellige arrangementer. Tjek hjemmesiden 
 
Entré: Gratis
 
Kom i julestemning i den gamle handelsby, som igen i år har lavet et stort jule-program til at få alle i den rette stemning. ”Det er i Tønder, julen begynder,” er byens motto, og julen skydes i den grad i gang med det årlige julemandsoptog i starten af november. Derfra går det løs med julemarked, julehandel i de små julehytter omkring torvet, julemandsløbet ”Santa Run,” julemand i gaderne og en masse andre juleaktiviteter for hele familien. Årets nyhed er den eventyrlige julemesse d. 21-22. november i Tønder Sports- og fritidscenter. 
 
 

Jul i Den Gamle By

Hvor: Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C
 
Hvornår: 14.november-3.januar. 14.november-22.december: 10-18. 23.-30.december: 10-17. 2.-3.januar: 11-15. Lukket: 24., 25. og 31.december og 1.januar
 
Entré: 14.-27. november: Hverdage: 110 kr., weekend: 135 kr. 28.november-23.december: 135 kr., 26.-30.december: 110kr., 2.-3. januar: 75 kr. Børn: Gratis 
 
Oplev julen, som danskerne har fejret den i århundrede, når du går gennem de små hyggelige gader og juleshopper de helt unikke julegaver, som du kun finder her. Her er både juleudstillinger og julemarked, og så har Den Gamle By også mange aktiviteter for familiens mindste. 
 

Læs mere her

 

Julemarked i Aalborg

Hvor: Gammeltorv, Aalborg
 
Hvornår: 20.november-23.december. Alle dage fra senest 12. Se specifikke åbningstider på aalborgcity.dk
 
Entré: Gratis
 
Sving forbi det hyggelige julemarked på Gammeltorv i Aalborg City, når du er på juleshopping. Mød julemanden, drillenisserne eller prøv en tur i pariser-jule-hjulet eller juletoget.
 
 

Hurup Julemarked

Hvor: Bredgade 155B, 7760 Hurup Thy
 
Hvornår: 10. december – jule by night 17-21 + 12.-13. og 19.-20. december 9.30-15.00
 
Entré: Gratis
 
Besøg det lille hyggelige julemarked i Hurup i en af decembers weekender, hvor du blandt andet kan shoppe kunsthåndværk, diverse julesager og lækkerier. Alle dage kan man få en gratis tur med juletoget, og gennem weekenderne er der også forskellige andre aktiviteter for hele familien.
 

Læs mere her

 

Julemarked i Ridehuset

Hvor: Vester allé 1, 8000 Aarhus
 
Hvornår: 27.november – 20. december. Hverdage: 12-18. Weekend: 11-17
 
Entré: Gratis
 
Julemarkedet i Ridehuset bliver også kaldt for Byens kunst-  og julemarked – og med god grund. I ugerne op mod jul er der proppet med mennesker, som kommer for at handle særlige julevarer fra de 80 stande, som løbende skiftes ud gennem december, så der hele tiden er nye varer. Køb masser af unikke, hjemmelavede juleting af kunsterne, der selv står bag boderne, og så er der selvfølgelig også mulighed for at købe julegodt til ganen for at fuldende hyggen.
 
 

Julemarked på Gram Slot

Hvor: Slotsvej 54, 6510 Gram
 
Hvornår: 7.8., 14.-15. og 21.-22. november.  Alle dage 10-17
 
Entré: Voksne: 75 kr. Børn 4-12 år: 25 kr. 
 
Igen i år afholder Gram slot julemarked i tre weekender i november. Få kickstartet julestemningen når 150 udstillere byder på lækre varer og gode juletilbud. Som supplement til handlen er der hyggelige caféområder med juleservering, og kaffe og julebag i det gamle slotskøkken. På Gram slot kan du også nyder sæsonens første pyntede juletræer og dekorationer. 
 

Læs mere her

 

 

Haughus Gods Julemarked

Hvor: Vejlevej 50, 7300 Jelling
 
Hvornår: 14.-15., 21.-22, og 28.-29. november. 10-16
 
Entré: 20 kr. 
 
Haughus Gods antik- og kræmmermarked er i julestemning: Tre weekender i november kan du både få antikviteter og brugskunst en masse og alt godt, der hører et julemarked til – både til hjemmet og til ganen. Du kan også købejuletræet fra godsets gårdsplads.  
 

Læs mere her

 

Julemarked på Rosenholm Slot
 
Hvor: Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet
 
Hvornår: 14-15. og 21.-22. november. Alle dage: 10-16
 
Entré: Voksne: 60 kr., børn (4-12 år): 25 kr.
 
Julemarkedet på Rosenholm er blevet en fast tradition, hvor du kan finde over 70 forskellige udstillere rundt omkring på slottet, der er sin tid lagde lokaler til en del af scenerne i julekalenderen ”Jul på slottet.” Køb julepynt, brugskunst, delikatesser, julegodter, glaskunst og meget mere, eller snup en varm pandekage, nylavede bolcher eller brændte mandler. Børnene kan også møde julemanden med sine hjælpere og sin kone. 
 
 
 
Julemarked på Godsbanen
 
Hvor: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
 
Hvornår: 12.-13. december. 11-17
 
Entré: Gratis
 
Bag Musikhuset i Aarhus finder du kulturcentret Godsbanen, og luciaweekenden står i julens tegn. Her kan du købe design- og kunsthåndværk, som er produceret i Godsbanens egne værksteder, og der er også mulighed for at vinde julegaverne. Begge dage giver Godsbanekoret koncert i foyeren kl. 15.
 
 
 
Julestue på Dalsgaard Antik
 
Hvor: Stårupvej 29, Dommerby, 7840 Højslev
 
Hvornår: Fra 1. november. Onsdag-søndag 13-17
 
Entré: Gratis
 
Tag til Dalsgaard og oplev en af Danmarks største juleudstillinger med kæmpe mængder julepynt, nisser, glaskunst, udsmykning til træet og store mængder antikviteter og brugskunst – og det hele er til salg. Køb også juletræet med hjem, eller nyd en frokost i Caféen.  
 
 
 
Julemarked på Voergaard Slot
 
Hvor: Voergaard 6, 9330 Dronninglund
 
Hvornår: 4. december: 12-16 + 5.-6. december: 10-16
 
Entré: Voksne: 110 kr. Børn (4-12 år): 25 kr. 
 
Hele slottet er pyntet overdådigt op til højtiden med juletræer, dekorationer og funklende lys. I slottets riddersal, kældre og på gårdspladsen er der arbejdende værksteder og boder, hvor du blandt andet kan købe masser af julepynt. 
 
 

FINDERSKEEPERS Christmas

Hvor: Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Hvornår: 21-22. november 2015. 11-17

Entré: Endagsbillet: 50 kr. Weekendbillet: 70 kr. Køb billet på her

Måske har du hørt om FINDERSKEEPERS-markederne, hvor upcoming designere og kreative iværksættere sælger kvalitetsprodukter inden for kategorierne accessories, artwork, living, fashion og kids. Der findes også jule-versioner af markederne, hvor du blandt andet kan besøge FINDERS GIVERS-området, hvor den gode sag er i centrum. Her kan du købe produkter i ressourcesparende materialer, som er lavet ved bæredygtig produktion under tesen om, at vi skal forbruge med omtanke for hinanden og naturen. Når sulten melder sig, kan du også slå et smut forbi madmarkedet på markedet – FINDERS EATERS. Et anderledes julemarked, hvis du ikke er til nisser og juledekorationer.

Læs mere her

Julemarked på Trapholt

Hvor: Æblehaven 23 6000 Kolding
 
Hvornår: 28. -29. november. 10 -17
 
Entré: Gratis
 
Julemarkedet på Trapholt er noget ganske særligt. Den sidste weekend i november åbner museet op med boder af nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere. Traditionen tro er der fri entré hele weekenden, så kom og gør årets bedste julekøb på Trapholts julemarked.
 
 
 
 

GÅ PÅ OPDAGELSE I FEMINAS STORE JULEUNIVERS HER