https://imgix.femina.dk/media/article/1719-sommerlaesning.jpg
Se, lyt & oplev

De kendte anbefaler: Her er vores yndlingsbøger

24. maj 2017
af Karoline Mathilde Rasmussen
Der er altid plads til en bog i håndbagagen. Men er du i tvivl om, hvilken du skal hive med ned til poolen i år, giver 10 kendte dig her deres anbefalinger til god ferielæsning.

10 KENDTES YNDLINGSBØGER

Det jeg elskede – Siri Hustvedt (Dicte)

https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-dicte.jpg

Det er en helt fantastisk bog. Og også meget, meget voldsom. Hun beskriver en fuldstændig afstumpet dreng, og der bliver det tydeligt, at der ER forskel på mænd og kvinder. Mange mænd vil prøve at redde alt med praktik, hvorimod kvinder tænker, at bare man elsker nok, så skal det nok gå.

Træernes hemmelige liv Peter Wohlleben (Lene Maria Christensen)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-lene-maria.jpg
Jeg har foræret mig selv træernes hemmelige liv i gave. Det er en bog af en mand, der har studeret træernes liv, deres skænderier og redningsaktioner over for hinanden, hvis nabotræet er ramt af sygdom. Det er historier, jeg ikke vidste fandtes.
Min geniale veninde – Elena Ferrante (Marie Louise Wille)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-marie-louise-wille.jpg
Jeg føler ikke, at vi er forkælet med portrætter af kvindelige venskaber, og jeg blev helt lykkelig indeni, da jeg læste den her. Elena Ferrante beskriver på fantastisk vis 50’ernes Napoli, men først og fremmest er det en historie om et venskab og nogle helt særligt begavede piger. Og selv om de selvfølgelig også når at forelske sig i de samme mænd, er det bare så meget mere end kærlighedstrekanter, og Ferrantes formuleringer er lidt ligesom at æde slik. Livet – Alice Munro (Julie Agnete Vang)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-julie-agnete-vang.jpg
Den handler om kærlighed på godt og ondt, og jeg er en sucker for sådan noget, desværre – eller heldigvis! Hun skriver helt fantastisk, det er vedkommende, og så kan jeg godt lide novelleformen, for det er hurtigt læste historier, som alligevel hænger sammen. Den vil jeg helt klart anbefale! LÆS OGSÅ: 7 serier, der hitter lige nu Stillidsen – Donna Tartt (Ann Eleonora Jørgensen)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-ann-eleonora-joergensen.jpg
Hvis man ikke har læst Stillidsen, så skal man gøre det, så hurtigt man overhovedet kan skaffe den. Den fortæller om en menneskeskæbne, som mister det, han elsker allermest, som barn, og hvordan vi mennesker i virkeligheden ikke altid formår det, vi går og håber på. Den er både meget menneskeklog og spændende på samme tid. Fantastisk bog! Stalker – Lars Kepler (Julie Hastrup)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-julie-hastrup.jpg
Jeg har læst så ekstremt mange krimier, så det er lidt som at skulle vælge mellem sine børn. Men Stalker er virkelig uhyggelig. Uforudsigelighed fanger mig, altså sådan noget som bedstemoren, der pludselig trækker kniven frem af forklædet. Det er mennesker, der er interessante, Det behøves ikke at være a dark and stormy night, for at det er uhyggeligt. Og det er den her bog i allerhøjeste grad! Ghost Man – Roger Hobbs (Emelie Schepp)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-emilie-schepp.jpg
Det er en adrenalinpumpende thriller, hvor læseren indvies i en verden af spektakulære kup og voldelige konflikter. Bogen er en international succes, og jeg kan virkelig godt lide den. Vindens Skygge Carlos Ruiz Zafón (Julie Ølgaard)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-julie-oellgaard.jpg
Det er min all-time favourite. Den handler om en lille dreng i Barcelona, hvis far ejer en boghandel. En dag får han lov at vælge en bog, men der følger noget med, som følger ham gennem hele livet. Det er en kærlighedshistorie, men også en thriller, og den er bare sindssygt fedt – uhyggelig, spændende og intelligent. De Urolige – Linn Ullmann (Michael Falch)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-michael-falch.jpg
Linn Ullmann er datter af Liv Ullmann og Ingmar Bergman. Det er ikke bare en selvbiografi i almindelig forstand, men også en roman, hvor hun tænker tilbage på sit liv med der her to megakendisser. Der er jo altid en pris at betale for berømmelse, og dér får man ikke et værre scenarie end Linn Ullmanns. Hun er virkelig en fortabt sjæl. Men det er ikke et hadsk angreb på forældrene overhovedet, faktisk er det meget smukt. Venusdeltaet Anaïs Nin (Lotte Garbers)
https://imgix.femina.dk/1719-sommerlaesning-lotte-garbers.jpg
Jeg synes, at alle mennesker burde læse denne bog. Venusdeltaet har litterær tyngde, og det mest sexede ved den er, at den er skrevet som bestillingsopgave for en mand, hun skal pirre. Der er en masse feministisk i det, men hvis vi skræller alt det væk, forsøger hun at pirre sin læser – det er et rimeligt erotisk udgangspunkt. LÆS OGSÅ: Din guide til de bedste podcasts
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også