Annonce
Skåne
Rejser

Feminas favoritter: Vidunderlig vandring i Skåne

Natur er det nye spa! Detox din krop og sjæl med en weekend i vort smukke naboland. Kun en times kørsel fra København, og du er ude i den svenske vildmark. Her får du feminas tre favoritruter til vidunderlige vandreture i Skåne.

Feminas 3 favoritter til Skåne

#1 Toreskov og klippeventyr

Tag på en næsten 150 år gammel spa 5 meter fra havet, oplev skjulte grotter, og tag på smukke vandreture langs dramatisk klippekyst og frodige strandenge. For længe siden opdagede søfolk Torekov i den beskyttede bugt med naturlig havn i Bjärehalvön nord for Kullen. I dag er det en charmerende lille by perfekt til et getaway med fokus på afslapning, lækker mad, kultur og aktivt udeliv.

Bo på: Torekov Hotel med spa både indendørs og udendørs, fitnessrum, tennisbaner og smukke golfbaner. Torekovhotell.se

Forslag til vandrerute: Etape 17 af kyst til kyst-leden, der går fra Torekov til Knösen og er 11 km lang. Ruten går gennem de berømte Hovs Hallar, der bl.a. er kendt fra filmen ”Det syvende sejl” af Ingmar Bergman.

Læs mere: Torekovswarmbadhus.com

Toreskov

 

2. Simrishamn og strandheder

Gå gennem orkidéenge og sandet hede, bestig bjerge i Stenshuvud Nationalpark, og besøg de idylliske Knäbäckshusen beliggende på en af Sveriges smukkeste strandheder. Skånes østkyst er kendt for sit vildnis og store naturpark, men også byen Simrishamn er et oplagt feriemål med middelalderbyens små krogede gader med brosten, stokroser og pastelfarvede huse.

Bo på: Hotel Svea, der har aner tilbage til 1800-tallet. Under den næsten 200 år gamle eg i haven grilles der alle sommeraftener, når vejret tillader det, og i efterårets weekender arrangeres der ålegilder og gåsemiddage med orkester og dans. Hotellsvea.se

Forslag til vandrerute: Etape 5 af Österlenleden, der går fra Simrishamn til Kivik og er 21 km lang. Undervejs på ruten passerer du idylliske gårdbutikker og mosterier, hvor du kan købe lækre lokale produkter og specialiteter.

Læs mere: Kiviksmusteri.se

Simrishamn

 

#3 Marsvinsafari og Kullen

Sejl med nuttede marsvin, nyd den svimlende udsigt over Øresund fra Kullaberg, og gå på arkæologisk opdagelse i bjergets 20 grotter. Vandreturen langs Öresundsleden er med sin tur gennem Kullaberg Naturreservat ved Kullen en af de mest bjergtagende vandreruter i Skåne. På turen kommer du også gennem fiskerlejerne Skäret og Arild med de smalle gader og frodige planteliv med figner, vindruer og multebær. Aktiviteter på Kullaberg kan bookes via Kullabergsguiderna.se

Bo på: Rusthållargården, der blev bygget i 1675. I dag byder det på mad fra lokale og eksotiske råvarer, en lille spa og en unik adgang til naturen. Lån f.eks. en morgenkåbe og start dagen med en havdukkert fra smukke klippeskær eller rullestensstrande. Rusthallargarden.se

Forslag til vandrerute: Etapp 3 på Öresundsleden, der går fra Skäret til Josefinelust og er 13 km lang. På turen kan du bl.a. besøge Arilds Vingård, og Mölle, som er keramikværksted og café i ét.

Læs mere: Arildsvingard.seMollekrukmakeri.se

Marsvinsafari

 

Om Skåneleden

Skåneleden er en over 1.000 kilometer lang vandrerute gennem Skånes smukke landskaber. Ruten er inddelt i 5 sektioner med 89 forskellige etaper. Fra tætte urskove til mytiske stenmonumenter, fra hvide sandstrande til dramatiske klippeformationer og fra blomstrende enge til yndige små fiskelejer. Og du er aldrig længere end 30 km væk fra ”civilisationen”.

Læs mere på Skaneleden.se

Læs mere om ferie i Sverige på VisitSweden.dk

Læs mere om: