Annonce
Rejser

Camilla Kjems: Mine bedste tips til (og drømme om) sommerferie i Sydsverige

Som barn af den Bornholmske natur er jeg vild med Sveriges smukke land. Og jeg elsker at kombinere mine besøg i Sverige med aktiviteter, der er udfordrende og pirrer min eventyrlyst. Indtil nu har jeg roet i kano, kørt på hundeslæde, fodret elge, stået på ski, boet i skovhytter og gået tur med de mest nuttede alpakaer. Men min udforskning af Sverige er langt fra slut. Her får du min ønskeliste til flere aktive eventyr i det svenske:

Kajak ved Västervik

Min søster og jeg er begge vilde med at ro kajak, og vores næste tur skal gå til den smukke skærgård i Småland omkring Västervik, der ligger på den svenske østkyst. Skærgården er fyldt med små hyggelige øer, hvor man kan gå i land, bade på stranden, klatre og nyde den smukke natur. At glide stille hen over vandet i havkajak mellem klippeøer og skær er en helt unik naturoplevelse. Og du kan også være med som nybegynder. På øen Idö kan du leje kajak og få undervisning af øens dygtige guider, hvorefter du er klar til din første tur.

Læs mere om kajak i Västervik her

Ørne og sælsafari

Også dyrelivet er rigt i den svenske skærgård. Så på min tur til Västervik vil jeg ikke snyde mig selv for en ørne- og sælsafari. Bare en halv times bådtur fra Västerviks centrum venter den ydre skærgård, hvor de nuttede sæler hører til. Højt over horisonten cirkler de store havørne, der med sit vingefang på 250 cm er Nordeuropas største ørn. Dét må opleves!

Læs mere om Västervik og safari her

Slow living i Småland

Min barndoms bedste ferie gik til Småland, hvor jeg husker det eventyrlige i at plukke skovbær, sidde på das, kravle på klipper og plaske begejstret rundt i kølige skovsøer. Slow living når det er allerbedst! Den oplevelse vil jeg gerne give videre til mine børn, så 14 dage i en ødegård venter forude i Astrid Lindgrens eventyrlige ånd. Tyttebær, mere end 5000 søer, skærgård og flaskegrønne skove. I Småland skal vi også besøge den historiske by Kalmar og dets fascinerende slot, der blev bygget helt tilbage i 1100-tallet for at beskytte den svenske grænse. Slottet byder hele sommeren på masser af sjove aktiviteter for børn.

Læs mere om Småland i børnehøjde her  

Cykling på Øland

Jeg elsker at cykle gennem smuk natur, og også her har Sverige noget at byde på. Min næste cykelferie går derfor til den aspargesformede ø Øland, der ligger smukt i Østersøen og er det sted i Sverige med flest solskinstimer. Øland er knap 140 kilometer lang og cirka 10 km bred og er derfor perfekt til cykelferie. Landskabet er fladt, og på turene rundt på øen kan du nyde smukke blomsterenge, buttede stubmøller, maleriske små huse, gule rapsmark, udsigt til det blå, glinsende hav og ikke mindst: Strand, strand, strand. Herudover kan du også opleve verden største kalkslette, Alvaret, som er med på UNESCOS liste over verdenskulturarv. Den vil jeg glæde mig til!

Læs mere om smukke Alvaret her

Læs mere om cykeltur på Øland her 

Kitesurfing for begyndere

Er du frisk på at kaste dig ud i noget lidt mere vildt end den tohjulede (jeg har endnu ikke selv fundet modet …), er Øland også et fantastisk sted at lære at kitesurfe. På den vestlige side af øen finder du Øland Kitecenter, som har etableret sig netop der, hvor de bedste forudsætninger for god vind er til stede. Her kan du leje det nødvendige udstyr og booke kurser på alle niveauer. Perfekt aktivitet for os med store teenagere. Jeg tror, jeg kaster mig ud i det …

Læs mere om kitesurfing her

Læs mere om: