https://imgix.femina.dk/media/article/pak-kufferten.jpg
Rejser

7 tips til at pakke din kuffert

30. juni 2016
af Elsebeth Mouritzen
Succes med ferien handler også om at have tøj med, der passer til klima og aktiviteter på rejsemålet. Her giver journalist Elsebeth Mouritzen, der lever en stor del af året i en kuffert, gode råd til at få pakket rigtigt
#1 Det er en god idé at starte hjemmefra med at få overblik over, hvad feriens dage og aftener kommer til at gå med. Er der meget sightseeing, afslapning, middage ude eller hjemme, langvarig transport, og er der særlige lokale regler for påklædning eller en dresscode på hotellet? Herefter lægger du tøjet op på sengen, evt. i sæt, som du forestiller dig, du vil bruge det. Alt tøjet skal helst kunne passe sammen på kryds og tværs, og du skal undgå tøj, som kræver et særligt par sko eller taske. Det bedste er, at sneakers, sandaler og ballerinasko kan bruges flere gange til forskellige formål. #2 Går turen til en storby, er du som regel mere påklædt, selv om det er varmt. Shorts og nederdele ser mere by-agtige ud, hvis du har overdel med ærmer i, mens en ærmeløs top ser knap så bar ud, hvis du har længere nederdel eller løse bukser til. Her er sjalet og cardiganen god til at redde enhver situation.
#3 Er det primært badeferie, du skal på, er det især strandtøj, som er i fokus. Sørg for at have et par hurtigttørrende bikinier eller badedragter at skifte mellem, og brug sarong, tunika, shorts eller løs skjorte til og fra stranden. #4 Hold tøjet inden for én farveskala, stil eller trend, tænk i tilbehør som smykker, tørklæder og bælter til at ændre på aftentøjet. Og husk, at ingen lægger mærke til, om du har samme tøj på både dag og aften eller flere gange på ferien. LÆS OGSÅ: 6 tips til at gå på sommerferie uden stress #5 I kufferten: Pak det, der skal bruges sidst eller vejer mest, i bunden, og læg det øverst, som skal bruges først lige efter ankomsten. Det kan ikke undgås, at tøjet bliver krøllet undervejs, men bløde ting som T-shirts, undertøj, jerseykjoler og strik får færre folder, hvis de rulles. Det gør det også nemmere at fylde huller ud i kuffert eller rejsetaske. Er der ikke strygejern på hotellet, er det et godt trick at hænge tøjet på bøjle i badeværelset, mens du tager et dampende brusebad, det får tøjet til at rette sig ud. #6 Toiletsager: Praktiske ting som hårtørrer og badeprodukter kan du undgå at medbringe ved på forhånd at tjekke med hotellet, hvad de stiller til rådighed. Tænk på at vælge produkter, som har flere funktioner, f.eks. kombineret hår- og kropsshampoo, dagcreme med høj SPF, solcreme til både ansigt og krop, deodorant med yndlingsduften og aftersunprodukt, som kan bruges over det hele. LÆS OGSÅ: Hold ferie uden skænderier #7 På rejsen: Rejs i behageligt tøj (tænk jeans med stretch, hvis det ikke skal være løsere bukser) og evt. lag på lag til lange bilture eller flyrejser. Sko må ikke have stramme snører, da fødderne hæver i luften. Det kan være enormt varmt eller pludselig koldt, både i fly og forretninger med stærk aircondition, så det er godt at have en ekstra trøje og et sjal med sig. Rejs med en større taske i lærred, blødt læder eller nylon som håndbagage, der kan rumme et ekstra stort stykke tøj, f.eks. en vindjakke, og som også er handy til impulskøbene! Og put altid dine ekstra smykker og valuta i håndtasken. Sørg altid for at have et sæt undertøj og badetøj i håndbagagen, hvis kufferten er forsinket.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også