https://imgix.femina.dk/media/article/1501-mikkel-boe.jpg
Underholdning

Mikkel Boe Følsgaard om rollen som far: Jeg er lige blevet 10 % gladere

31. december 2014
af redaktionen
foto: Carsten Seidel
Han var ikke engang færdig med teaterskolen, før han stod med en masse priser i hånden. Det gjorde ham sindssygt lykkelig – men også bange for, om der overhovedet var mere at komme. Det var der heldigvis for Mikkel Boe Følsgaard, som udover en hovedrolle i Arvingerne også er blevet far til en lille søn

Mikkel Boe Følsgaard har de seneste år haft travlt: Først i filmen ”En kongelig affære” og siden hen i en af hovedrollerne i tv-serien ”Arvingerne”. I dag kan han stadig være nervøs, når han ser sig selv på det store lærred, men hvis der er én rolle, han ikke har haft svært ved at lande i, så er det rollen som far til den nu et-årige søn Teodor. Det fortæller han i et interview med FEMINA i denne uge.

- Det er det sygeste nogensinde – på den gode måde. Det giver én så utrolig meget – selv om det er vanvittig hårdt. Jeg har lige været alene med ham i weekenden, og når jeg vågner om morgenen, og han ligger ved siden af mig og siger: ”Heeej” – så er der ikke noget med at være træt og morgensur. Som en af mine venner sagde: Man bliver lige 10 % gladere. Hele tiden. Sådan grundglad, siger Mikkel Boe Følsgaard.

LÆS OGSÅ: Jens Sætter-Lassen fra ”1864” ville oprindeligt IKKE være skuespiller – ligesom hans far er

Vil have flere børn

Selv føler han, at der er noget, der er faldet på plads, nu hvor han er blevet far:

- Der er noget i mig, der på en måde er landet. For det er jo dét, livet handler om – for mig, i hvert fald. Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg ville have børn. Jeg ELSKER børn! Jeg har læst til lærer og arbejdet i børnehave og vuggestue i mange år og er selv vokset op med en bror, så jeg vil da helt klart gerne have flere børn, siger han og fortsætter:

- Mit arbejde er så navlepillende og fylder så meget, og jeg tænker på det konstant – også når jeg har fri. Men når du har et barn, kan du ikke bare sidde i sofaen og tænke på dit arbejde, når du er hjemme. Så er det ned på gulvet og lege med Duplo. Og det er rart. Puha, så er man dér! Så lander man. Og det er godt for mig.

Rart med andre input

At hans kæreste Freja ikke er skuespiller ligesom ham selv, ser han som en klar fordel.

- Jeg kan sagtens forstå, at der er så mange i mit fag, der finder sammen, for det er så mærkelig en verden på alle måder, så det kan være rart at have en, som kan forstå den. Men for mig er det rart at få nogle andre input. Freja er sociolog og er i gang med at skrive ph.d. om elbilen, og jeg synes, det er spændende at høre om sådan nogle nørdede ting fra en helt anden verden. Det sætter perspektiv på det, jeg selv laver, siger Mikkel Boe Følsgaard til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Det mest sexede en kvinde kan være, er begavet, mener Pilou Asbæk

Læs også