Mikkel Boe Følsgaard
Underholdning

Mikkel Boe Følsgaard om kærlighed: Man skal have et ønske om, at den er for altid

5. juli 2017
af versioneret til web af redaktionen
Foto: Sif Meincke
For skuespiller Mikkel Boe Følsgaard handler kærlighed blandt andet om at have en tro på, at den er for livet. Derfor er han heller ikke i tvivl om, at han og hans hustru Freja skal dele alt.

Mikkel Boe Følsgaard fortæller om kærlighed

Mikkel Boe Følsgaard er lige nu aktuel i filmen ”Den bedste mand” om bokseren Jørgen ”Gamle” Hansens liv i slutningen af 1970’erne. Privat bor han i Københavns Nordvestkvarter sammen med sin kone Freja, deres søn på tre år og deres lille datter på et halvt.

Freja og Mikkel giftede sig i vinter. Fordi de elskede hinanden – men også fordi, at hun var højgravid med nummer to.

–Det er faktisk uromantisk, men vi syntes, der skulle lidt orden på, hvis nu en af os skulle dø. Enten kunne man gå til en advokat og få det ordnet, eller også kunne man gå på rådhuset. Så gik vi på rådhuset og endte faktisk med at have en ekstremt hyggelig og romantisk dag, hvor vi bare var mig og hende og spiste smørrebrød og gik ud at spise om aftenen. Det blev alligevel sådan noget … stort.

LÆS OGSÅ: Mikkel Boe Følsgaard om rollen som far: Jeg er lige blevet 10% gladere

Tosomhed

Mikkel og Freja har været sammen i fem-seks år. Hvad Mikkel ved om kærlighed, er, at det er ”totalt uforudsigeligt, og at man aldrig kan regne med noget”. Men han har også lært ikke at lade lige præcis det styre noget som helst.

– Man kan have en tro på og et håb om, at man er i det rigtige og det, man gerne vil være i. Hvis man ikke har det, tror jeg ikke, det har en holdbarhed. Jeg tror, man dybest inde skal have et ønske om – og sådan har jeg det i hvert fald – at det er for altid, at det er for livet. At det er den dér tosomhed på en eller anden måde. Men mine forældre nåede altså også at fejre sølvbryllup, og så blev de skilt. Hvor man tænkte: Hvorfor det? Hvorfor fanden NU? Hvorfor ikke, da vi var børn? Så man kan aldrig vide, hvad der sker, men man kan have en drøm og et håb, og jeg kan i hvert fald godt lide at sige, at ”nu er det os, nu bygger vi noget op sammen”.

LÆS OGSÅ: Nicolaj Kopernikus: At blive ældre føles lidt som at komme hjem

Deler alt

Derfor er det også en selvfølge for parret, at de er fælles om det hele.

– Vi deler alt. Jeg vil ikke gøre mig til dommer over folk, som lever på en anden måde, det er fint, men jeg synes også, det er underligt at sidde på en restaurant og sige: ”Skal vi ikke køre den store vinmenu”, fordi jeg lige har lavet en film og har masser af penge, og så sidder hun og er på barsel og siger: ”Jeg tager den lille, for der er sgu ikke så mange penge på kontoen”. Jeg ville synes, det var ekstremt uretfærdigt, hvis man ikke delte det, der var … Der er perioder, hvor jeg ikke tjener en krone, og så er jeg glad for, at min kæreste gør. Og omvendt. Der er noget i det med at gå all-in.

Så kærlighed handler om at turde afhængigheden?

– Præcis. Det er en afhængighed. Man vover at sætte sig selv ud et sted, hvor man bliver sårbar. Jeg kan risikere, at min kæreste går fra mig i morgen. Jeg kan risikere, at hun dør. Der er mange ting, man kan risikere. Til gengæld føler jeg også, hun er den i verden, som jeg allerhelst vil være sammen med, og som jeg kan dele ALT med, og det er dejligt at have et menneske, som man kan betro sig til på den måde.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også