inger støjberg,kendte kvinder,politik
Interview

Inger Støjberg: ”Jeg er godt klar over, jeg deler vandene”

19. november 2015
af Tine Bendixen. Versioneret til web af redaktionen
Foto: Carsten Seidel
Spyt, verbale overfald og trusler. Inger Støjbergs liv rummer det hele. Hun mener selv, det er ministeren og politikeren Inger, nogle elsker at hade – ikke mennesket Inger.

Inger Støjberg er Venstre-politikeren, hvis indbakke bugner af mails, der ikke er for sarte sjæle.

På de sociale medier er det nærmest blevet en sport at lægge Inger Støjberg for had. Der er også folk, der har spyttet på hende.

Hun er ikke meget for at gå i detaljer. Er bange for at blive opfattet som et offer. Inger Støjberg nægter at være offer.

– Du må IKKE få mig til at fremstå som et offer. Jeg er ikke offer for mine holdninger. Og jeg føler mig ikke som offer. På nogen som helst måde, siger hun.

Orkanen Inger

Det blæser fra alle kanter i Inger Støjbergs liv. Men selv siger hun, at hun på en eller anden mærkelig måde trives i stormvejr.

Hvordan har du det med at blive lagt for had?

– Jeg vælger at se det … som værende … politisk. Hvis folk på gaden siger: ”Du er et modbydeligt menneske”, til mig, tager jeg tit dialogen med dem. Så siger jeg typisk: ”Jeg tror, det er min politik, du vurderer mig på. Og dér kan du være enig eller uenig, og det er fair nok.”

– Jeg er ikke decideret konfliktsky. Jeg kan også finde på at ringe til folk, der har skrevet et læserbrev om mig. Og få det uddybet.

Hvordan reagerer folk?

– De bliver lidt paf nogle gange. Haha.

Jamen, hvad gør angrebene ved dig?

– Nogle gange undrer jeg mig. For jeg kan heldigvis ikke helt genkende det billede, der bliver tegnet af mig. Men det er bedre, at det ligesom er andre, der siger det.

– Naboerne, vennerne eller dem, jeg arbejder sammen med. Det er bedre, end at jeg siger det selv.

Siger hvad?

– Altså forhåbentlig kan sige, at jeg ikke er, som man altid læser. Men jeg er godt klar over, at jeg deler vandene. Det kan jeg også se i min mailboks. Den er desværre polernes paradis.

– Enten vil folk gøre alt for mig og beskytte mig og hjælpe mig. Ægteskabstilbud, det hele! Der kan i sig selv være bastant. Og så er der den anden side, hvor der er folk, der vil af med mig og har mange gode idéer til hvordan.

– Lige fra den fredsommelige med, at jeg bare rejser min vej, til den knap så fredsommelige, hvor de gerne vil hjælpe til med at slippe af med mig.

Bliver du bange?

– Nej. I de konfrontationer, jeg har haft på gaden, har jeg heller aldrig oplevet at blive bange efterfølgende. Jeg er HELT grundlæggende sikker på, at jeg altid kan tale mig ud af en situation. Og jeg har aldrig nogensinde oplevet, at jeg IKKE kunne. Så jeg tror bare, det ligger i mig, at … angst, det er jeg ikke. Jeg er ikke en angst type.

Det MÅ koste dig noget?

– Jamen, det har til en vis grad kostet mig min frihed. Det er fælles for nogle af os, at når man har … holdninger til … den slags …, så er der også en pris, der skal betales.

Er du den nye Pia Kjærsgaard?

– Jeg vil meget nødig være andre end mig selv!, siger Inger Støjberg.

Læs også