Popkultur

Connie Nielsen: Jeg var meget mærkelig som barn

16. juni 2017
af redigeret til web af redaktionen
Foto: PR, Clay Enos/TM & DC Comics
Connie Nielsens barndom i Nordjylland var præget af forældrenes mormon-religiøsitet og disciplinære opdragelse, og i skolen oplevede hun perioder med mobning.

Connie Nielsen fortæller om sin barndom

Connie Nielsen på 52 år bor i dag i San Francisco og har skabt sig en karriere som international skuespiller. Men indtil hun som 18-årig rejste ud i verden for at forfølge sin drøm, boede hun i den lille landsby Elling uden for Frederikshavn.

Når Connie husker tilbage på sig selv som otteårig, kalder hun sig selv ”meget mærkelig”.

– Jeg følte mig alienated, jeg følte mig fremmed over for mange ting som lille.

Blev du mobbet?

– I forskellige perioder, ja. Især da vi flyttede fra Helsingør til Frederikshavn. Første gang jeg kom ind i den nye klasse, snakkede jeg så forfinet, og alle de andre børn kom fra gårde 15 kilometer uden for Frederikshavn. Jeg havde aldrig set en ko. Og jeg dansede ballet. De spillede håndbold … Der VAR en form for accept fra mange af de der børn, selv om det lige tog dem lidt tid at finde ud af, hvem jeg var. Og hvis jeg var hjemme hos dem, prøvede deres mødre at give mig mad, fordi jeg var sådan et langt, tyndt rær. Jeg har nok også været heldig, jeg kan ikke rigtig huske noget, hvor jeg har grædt, men jeg kan huske, at jeg en dag i spisefrikvarteret blev angrebet af to piger fra en parallelklasse. De løb simpelthen forbi mig og hamrede mit hoved ind i en mur. Jeg kan stadig huske den der vilde sorg over at være blevet angrebet. Den der vilde … gru over, at nogen kunne være så onde. Jeg kunne simpelthen ikke fatte det.

LÆS OGSÅ: Pia Olsen Dyhr: Jeg var bange som barn

Religiøs opdragelse

Connies familie var heller ikke som de fleste andre. De var nemlig mormoner. Men i forhold til mobberne og det at føle sig anderledes, var der aspekter fra troen, som Connie kunne bruge.

- Man lærte at være modig i mormonkirken, som jeg voksede op i. Man lærte fra begyndelsen, at man var mormonpige og derfor anderledes, og så blev det lidt sådan en æres-ting, at man VAR anderledes. Jeg ved ikke … måske hjalp det mig et eller andet sted til at finde nogle strategier.

Men religionen satte os sine spor på Connies opvækst. Hun blev med et gammeldags udtryk opdraget ”håndfast” af sin far.

Hvordan var din far?

-Min far var der. Han var en HÅRD mand, og han var meget krævende, han havde aldrig fået kærlighed som barn, han var vokset op på et børnehjem. Han fik, ironisk sagt, den ”gave”, at hans rigtige familie kom og besøgte ham hver jul. Han havde en mor og en far og søskende, men forældrene havde sat ham på børnehjem, fordi de ikke var gift, da han blev født, og de ville ikke leve med skammen over at have fået et barn uden for ægteskab, så de tog ham aldrig tilbage. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan min far har kunnet overleve den smerte og sorg.

LÆS OGSÅ: Ditte Ylva Olsen: Jeg har ikke brug for at gøre oprør mere

Fantastiske forhold

Som 15-årig brød Connie med mormonkirken, og i dag har hun det svært med autoriteter. Connie og hendes egen far så heller ikke hinanden i en årrække, efter at hun var blevet voksen – men på et tidspunkt tog hun hjem og tog tyren ved hornene. ”Vi fik talt ud, og han erkendte sine fejl. Det var meget stort, for min far er en meget stolt mand”, har hun sagt til Billed-Bladet.

På trods af den disciplinære opvækst, har hun heller aldrig været i tvivl om, at hendes far elskede – og elsker – hende.

- Det kan godt være, han var hård, og det kan godt være, det var svært nogle gange, men han VAR der for mig og mine brødre og min søster. Mange psykologer siger: Det, at de er til stede – om det så indebærer visse problemer – er faktisk vigtigere, end hvis de ikke er.

- Jeg tror nok, jeg har LEDT – hvis vi snakker kærlighed – efter en mand, som havde lige så meget styrke og ansvar som min far.

Og det har du ikke fundet?

– Det vil jeg ikke sige. Jeg har immervæk haft nogle fantastiske forhold (Connie har været sammen med Fabio Sartor og Lars Ulrich, som hun hver fik et barn med). Og mine børn har en ret til at leve med deres fædre uden kommentarer fra mig. Det koster mig ikke noget som helst at lade dem have den frihed at elske deres fædre på samme måde, som jeg elsker min.

Connie Nielsen

Er 52 år, skuespiller, og opvokset i Elling uden for Frederikshavn. Bor i dag i San Francisco, er mor til 27-årige Sebastian, som hun fik med den italienske skuespiller Fabio Sartor, og 10-årige Bryce, som hun fik med Metallica-trommeslager Lars Ulrich. Connie og Lars gik fra hinanden for fem år siden.

Aktuel i: ”Wonder Woman”, hvor hun spiller Hippolyta, mor til Wonder Woman, som har magiske kræfter og kaster sig ud i at redde en undergangstruet verden.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også