sådan finder du dit g-punkt
Kærlighed og sex

Sådan finder du dit G-punkt - og får det bedste ud af det

20. november 2021
af Camilla H. Tjellesen
Udgivet første gang 20. april 2014. Foto: Panthermedia
Siden det blev officielt opdaget i 1944, har G-punktet altid vakt debat. Vi har set på de lille punkts historie og giver dig tips til, hvordan du kan finde ud af, om du selv har et – og hvad du kan bruge et G-punkt til.

Opdagelsen af kvindens G-punkt ændrede synet på kvindekroppen for evigt

I 1944 gjorde den tyske gynækolog Ernst Gräfenberger en opdagelse, som ville ændre synet på kvindekroppen for evigt.

Han beskrev sin teori om, hvordan der på indersiden af kvindens skedevæg findes et område, der er ekstremt følsomt, og som ved stimulering kan lede til kraftige orgasmer, anderledes end klitorisorgasmer.

Siden da er hans teori blevet udbygget endnu mere af dens tilhængere – og skudt ned af lige så mange kritikere. Men nu tyder ny forskning på, at G-punktet virkelig findes – men dog kun hos de kvinder, der er så heldige at have ét.

Det betyder g-punkt: G står for for gräfenberger

G-punktets historie går dog langt længere tilbage end til gode gamle Gräfenberger. I den klassiske Kama Sutra bliver et “helligt punkt” beskrevet, og dyrkere af tantrisk sex har kendt til og beskrevet dette hellige punkt i over 1.000 år.

Men det var Gräfenberger, der i nyere tid opdagede det og formulerede sine teorier om det, og derfor blev det lille sensuelle punkt opkaldt efter ham. G’et i G-punkt kommer nemlig fra Gräfenberger selv. Navnet blev dog først brugt i 80’erne, da tre seksualforskere skrev en bog om det omdiskuterede punkt og dermed gav det det navn, som vi i dag alle kender.

Da bogen blev udgivet i 1982, var det en banebrydende begivenhed, da det var første gang, at G-punktet blev beskrevet for offentligheden, og kvinder verden over begyndte at lede efter deres eget helt specielle punkt, som skulle kunne lede til disse fantastiske orgasmer.

Men kritikere af teorien mente, at det absolut ikke kunne eksistere, da det aldrig var lykkedes fysisk at kunne fremvise dette punkt, selv efter diverse gynækologiske undersøgelser af kvinder.

Trods kritikken var mange kvinder dog overbevist om G-punktets eksistens og havde deres egne oplevelser, der bakkede teorien op. Og siden da har stort set alle seksualmanualer da også omtalt G-punktet og opfordret mænd og kvinder til sammen at finde denne lille kilde til stor nydelse.

Kun nogle kvinder har et G-punkt

Men noget tyder nu på, at denne jagt på en fantastisk erotisk zone kan være forgæves for en del kvinder.

Nye undersøgelser fra den italienske forsker Emmanuele Jannini viser nemlig, at det kun er nogle kvinder, der er så heldige at have et G-punkt.

Han brugte ultralydsscanninger på ni kvinder, der kunne få vaginal orgasme, og på 11 kvinder, der ikke kunne. Han opdagede, at de kvinder, der havde fortalt, at de kunne få vaginal orgasme, alle havde et område med mærkbart tykkere væv på indersiden af deres skedevæg.

Han er overbevist om, at han her endelig har fundet et tydeligt bevis på, at G-punktet virkelig eksisterer, men at det kun er nogle kvinder, der har det – hvilket forklarer de mange modstridende teorier, der har været i tidens løb.

Det forklarer samtidig også, hvorfor det er, at nogle kvinder kan få orgasme via vaginal stimulation, mens andre kun kan, når det er klitoris, der bliver stimuleret.

– Kvinder, der ikke har et synligt bevis på et G-punkt, kan ikke få vaginal orgasme. Og nu er der endelig en simpel, hurtig og billig metode til at opklare, om en kvinde har et eller ej, forklarer han om sine ultralydsscanninger.

G-punktet er den kvindelige prostata

Men hvad er det egentlig, dette omdiskuterede punkt?

Der er mange teorier, og selv om det nu ser ud til endelig at være blevet bevist, at det eksisterer hos nogle kvinder, er der stadig ikke enighed om, hvad det egentlig er.

En udbredt teori er, at det er et område lavet at det samme væv som den mandlige prostata. Som tidlige fostre er der ikke forskel på drenge og piger, og teorien går på, at når et foster begynder at udvikle sig feminint, bliver cellerne, der kunne have blevet til en prostata, “gemt” og udvikles derfor ikke.

Men de er der stadig og har derfor samme følsomhed som den mandlige prostata – også kaldet det mandlige G-punkt. Dette skulle også være forklaringen på, hvorfor nogle kvinder kan få

Forskere har fundet enzymer, der skulle være ens med de enzymer, der kommer fra den mandlige prostata i denne væske, hvilket er med til at bakke op on teorien om, at G-punktet er den kvindelige pendant til mandens prostata.

En anden forklaring på, hvorfor G-punktet eksisterer, er, at det er naturens egen måde at fremstille smertestillende hjælp til fødsler. Når et barn bliver født, vil hovedet nemlig ofte trykke mod G-punktet, og forskning har vist, at når det bliver stimuleret, kan en kvindes smertetærskel blive forøget med helt op til 107%.

Hvor sidder g-punktet?

Du kan selv gå på opdagelse for at finde ud af, om du har et G-punkt. Den klassiske metode til at finde G-punktet er at stikke en pegefinger ind i skeden og lave en “kom her” bevægelse med fingeren.

Hvis du har et G-punkt, vil du på indersiden af skedevæggen kunne mærke et område, der nærmest føles ru som en valnød, modsat resten af området, der føles silkeblødt.

Det er nemmere at finde, hvis du er ophidset på forhånd, da G-punktet kan svulme fra en lille ærtestørrelse til en femkronestørrelse, hvis du er seksuelt stimuleret.

Selv om det er kendt for at kunne give helt fantastiske og anderledes orgasmer, er det ikke alle kvinder med et G-punkt, der får glæde af deres G-punkt. For nogle kan det nemlig være ekstremt følsomt, og simpelthen for følsomt til at røre ved direkte.

For andre kvinder får berøring og stimulation af deres G-punkt dem til at få en fornemmelse af at skulle tisse og kan være decideret ubehageligt.

Sådan finder du dit g-punkt:

Eksperimentér med det. Den bedste form for stimulation er at stryge fingeren henover det, men det kan også føles rart nærmest at “trykke” fingeren mod det.

Det kan godt føles lidt underligt i starten, og mange kvinder får som sagt følelsen af at skulle tisse, så prøv at eksperimentere, efter du har været på toilettet. Du kan også bruge en G-punkts vibrator til at finde – og stimulere – dit G-punkt.

Bedste sexstillinger til G-punkt orgasme

Som den italienske forsker Janinni har fundet ud af, er der nogle kvinder, der kan få orgasme via ren vaginal stimulation, og det tyder som sagt på, at det er kvinder med et G-punkt, der har denne evne.

Derfor kan du også eksperimentere med, hvilke sexstillinger du har sex i, hvis du er én af de heldige med et G-punkt. Visse stillinger giver nemlig mere stimulation af G-punktet end andre.

En klassiker er “doggystyle”, hvor manden tager kvinden bagfra. I denne stilling er der langt større chance for stimulering af G-punktet end i for eksempel missionærstillingen, da mandens pik vil støde på forsiden af skedevæggen, hvor G-punktet sidder.

Andre muligheder er sexstillinger, hvor kvindens bækken er løftet, for eksempel med en pude under enden, eller med benene omkring manden.

Men husk, at alle kvinder er forskellige, og hvad der kan føles fantastisk for én kvinde, kan være ubehageligt for en anden, så eksperimenter dig frem og find ud af, hvad der virker for dig. Med eller uden G-punkt.

Læs også