https://imgix.femina.dk/media/article/1548-anne-sophia-hermansen_0.png
Selvudvikling

Anne Sophia Hermansen: Hvordan vil en verden uden mænd se ud?

30. november 2016
af Anne Sophia Hermansen
Nu er kønsselektion heldigvis ikke tilladt i Danmark, så vi kan ikke – modsat i Australien og på Cypern – vælge vores barns køn. Men hvis det en dag bliver lovligt, kan det godt se skidt ud for mændene

Kvinder kan tage på fertilitetsklinik og få børn med sig selv. Videnskabsfolk eksperimenterer med at fremstille kunstig sæd. Måske er mænd ved at blive overflødige? Neeeej da, vil mange sige.

Personligt vil jeg heller ikke gerne undvære mænd, men kigger vi på udviklingen rundtom i verden, aftegner der sig en tendens, som er værd at tænke over. Tal fra amerikanske adoptionsselskaber viser, at barnløse par gerne betaler op til 85.000 kroner mere for at adoptere en pige. Og når amerikanske barnløse par tager på fertilitetsklinik, så vælger ca. 75 procent af dem at få en pige. Hvorfor? Det kommer vi til.

Også i Japan blæser der nye vinde: Mens 48,6 procent i 80’erne foretrak at få en pige, er det nu 75 procent, og i Sydkorea, der er et af verdens mest patriarkalske samfund, vil 85 procent af kvinderne helst have en pige.

Prøv engang at spørge dig selv, kære læser: Hvad vil du helst have – en dreng eller en pige?

Da jeg forleden stillede spørgsmålet ved en brunch, var der ingen, der sagde, de helst ville have en dreng. Ingen. Jeg spurgte hvorfor og fik at vide, at piger er nemmere at relatere til, og at de gider ringe hjem, når de er flyttet hjemmefra. Og så har de større lykkepotentiale. Med det sidste menes der, at de får bedre uddannelser og lever længere. Piger er kort sagt most likely to succeed.

christiania

Nu er kønsselektion heldigvis ikke tilladt i Danmark, så vi kan ikke – modsat i Australien og på Cypern – vælge vores barns køn. Men hvis det en dag bliver lovligt, kan det godt se skidt ud for mændene. Og hvis kvinder ovenikøbet vælger at klare ærterne selv med kunstig sæd – uden det dér Y-kromosom, der skaber så meget genialitet, herlighed og ballade – så kan vi principielt skabe en verden helt uden mænd.

Et tankeeksperiment: Hvordan vil dén se ud?

Langt størstedelen af verdens 500 rigeste vil være væk, og det samme vil 99 procent af alle jordejere og 85 procent af verdens regeringsrepræsentanter. Til gengæld vil direktioner og bestyrelser bugne af kvinder, og USA’s præsident vil blive en kvinde igen og igen.

Vi vil tage afsked med alle katolske præster, jødiske rabbinere og de fleste muslimske imamer – og med George Clooney, suk. Fanatikerne fra Islamisk Stat samt Putin og Assad bliver til gengæld nemme at undvære, ligesom 90 procent af alle voldsforbrydere.

Der vil ikke længere eksistere fisketure, hvor ingen siger noget i fem timer, og der vil heller ikke findes grillbarer, kun sushibarer. Joe vil have forladt Joe & The Juice, og det vil være SLUT med at bage mandehørmskager i ”Den store bagedyst”.

LÆS OGSÅ: Må drenge gå i kjole

Ingen børn vil høre sætningen: ”Bare vent til, når far kommer hjem”. Ord som myndighed, pligt og ansvarlighed vil være erstattet med terapi, forståelse og omsorg.

Vi vil også blive foruden sokker i sandaler, fuldskæg, vildtjagter, dollargrin, leopard-Speedo’s og håndværkersex (suk). Knagerækken vil ligge på gulvet og afløbene forblive urensede. Til gengæld vil toiletbrættet ALTID være slået ned.

Manden vil blive udstillet på Nationalmuseet sammen med flinteøkser og gamle krukker, og skoleklasser vil måbende studere ham gennem glasmontren. Kustoden vil fortælle, at eksemplaret drak øl, som han kaldte for fadbamser, og pissede i porten, når der var fodboldkamp. At han ikke brokkede sig, men fandt løsninger, og at han fortalte kvinder, at de så dejlige ud, selv om de havde appelsinhud, rosédeller og kærlighedshåndtag. For det ultratynde skønhedsideal var der ikke rigtig nogen mænd, der elskede. De foretrak runde former, sødme og kvinder med et frivolt forhold til sex.

Foretrækker du stadig at få en pige? Ikke her. Jeg savner allerede en verden med mænd.

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info her

Læs også