Annonce
Økonomi

Ekspertens bedste råd: Få flere penge på kontoen

Lidt flere penge på bogen? Det ville de fleste af os nok sige ja tak til. Derfor har vi bedt Nordeas rådgiver Michella Brønd Måhrbeck om at dele ud af sine bedste råd til alle os, der gerne vil have flere penge mellem hænderne.

Det er faktisk ikke alle dine penge, du behøver at tjene ved hårdt arbejde. Måske kan det, du allerede har stående, vokse til meget mere, så du kan udleve dine drømme om rejser, sommerhus eller om at gå ned i tid. Bankrådgiver Michella Brønd Måhrbeck forklarer, at det er meget lettere, end de fleste tror. Og nøgleordene er struktur og system. 
– Når folk gerne vil have flere penge til rådighed, begynder jeg altid et helt andet sted, end de forventer – nemlig med at hjælpe dem med at skabe overblik over de penge, de rent faktisk har, og hvad de bruger dem på. Det kan give et meget vigtigt reality-tjek at opdage, at det, jeg bruger flest penge på, måske ikke er det, der giver mig størst værdi, forklarer Michella Brønd Måhrbeck.
Med overblik over indtægter og udgifter anbefaler rådgiveren, at du laver en budgetkonto, en madkonto og en madplan, så det hele kører automatisk. Og med det i værk kan du se på, hvor meget du kan undvære hver måned til at spare op.
 
Få mere ud af din opsparing

Opsparingen er hellig

– Jeg siger altid, at når pengene står på opsparingskontoen, så eksisterer de ikke, før de skal indløses til det, man har sparet op til. De er urørlige. Ellers kommer man let til at klatte dem væk på ting, der ikke nødvendigvis giver én den store værdi, siger Michella Brønd Måhrbeck.
Et andet tip fra rådgiveren er at se på, hvad du drømmer om, og hvad det koster. Når du ved, hvor meget du kan lægge til side hver måned, bliver det meget let at se, hvor længe du skal spare op. Er det f.eks. en rejse til Thailand til 50.000 kr., som du sparer op til med 4.500 kr. om måneden, tager det 11 måneder at nå i mål.
 

Undgå, at din opsparing bliver ædt af den lave rente

Har du flere penge at spare op af, og står du ikke og skal bruge dem lige nu og her, så er det en rigtig god idé at sende dem ud at arbejde for dig ved at investere dem.
– Renten er så lav i dag, og sammen med inflation betyder det, at en opsparing mister værdi hver eneste minut, døgnets 24 timer, året rundt – så det er bare med at få dem ud at arbejde. Så lige nu er værdipapirer faktisk den bedste måde at spare op på. Tal med din rådgiver om, hvilke muligheder du har. Det afhænger meget af din risikoprofil. Hvis du er meget risikovillig, kan du få et højere afkast, men du risikerer også, at de falder i en periode, hvor du skal forsøge at have is i maven. Har du ikke det, kan du vælge en lav eller mellemhøj risikoprofil med mere ro på. Men uanset hvad, er det vigtigt at huske, at vi har nogle systemer i banken, der har vist sig at holde vand på den lange bane, understreger Michella Brønd Måhrbeck.
Nogle mennesker synes, det er sjovt og spændende selv at handle med aktier og obligationer, mens andre overlader det til bankens investeringseksperter og bare selv følger med via Netbank.
 
Få ekspertens blik på din økonomi og dine muligheder

360-graders-økonomi

Når du har besluttet dig for at skabe mere luft i din økonomi, er det vigtigt at komme hele vejen rundt og ikke bare se isoleret på f.eks.opsparing eller investering. En sund økonomi kræver, at du går holistisk til værks. Og nej, det behøver ikke at være besværligt.
– Min vigtigste opgave som rådgiver er at hjælpe mine kunder til at få det store overblik og optimere på alle fronter. Ud over udgifter og indtægter ser jeg på bolig, frie midler og pension og tager en god dialog om hele kundens økonomi. Det er så vigtigt at lægge penge forskellige steder. Og pension er en god måde at optimere på, fordi du beholder en større del af afkastet. Det er en rigtig god følelse at kunne hjælpe kunden med at sætte det i system og få formuen til at vokse, synes Michella Brønd Måhrbeck.
 

RÅDGIVERENS BEDSTE OPSPARINGS-TIPS

1. Sæt din økonomi i system med et budget, så udgifter aldrig overstiger indtægter. Og find ud af, hvad det egentlig er, du bruger dine penge på. Det giver ro og overblik.
2. Sæt din opsparing i system. Beslut dig for, hvor meget du kan undvære, og hvor meget du vil spare op hver måned. Få det lavet som en fast overførsel fra din lønkonto til opsparingskontoen, der sker automatisk. Og husk, at opsparingen er urørlig!
3. Sæt ord og billeder på det, du drømmer om og sparer op til – det øger motivationen.

Læs mere på www.nordea.dk/dinopsparing