Annonce
Kærlighed og parforhold

Bliv klog på din mand – ved at kysse ham

Et kys kan langt mere, end de fleste af os er klar over. Når vi kysser, afkoder vi ubevidst, om personen, vi kysser med, har gode gener – og om det er en god idé at få børn med ham, forklarer Rafael Wlodarski fra Oxford University.

Kys afslører ”gode gener”

Når vi kysser, kan vi ”snuse” til vores partner og lære ham bedre at kende. I området omkring næsen og munden bliver der nemlig udskilt en olie, der indeholder feromoner, som er et hormonelt duftstof, der giver os en masse informationer om hinanden. Feromoner kan bl.a. fortælle, om personen, du kysser, er sund og rask samt om I kan få sunde børn sammen. Hvis jeres dufte afviger fra hinanden, kan det være et tegn på, at du og din partner har forskellige gener, og det kan være en fordel, når man skal lave et sundt barn. Vi opfanger duftene ubevidst – og så er kvinder bedre til det end mænd.

Kys som værktøj

Kys fungerer også som et redskab til at vedligeholde kærligheden i et forhold. Når man kysser, frigives det såkaldte kærlighedshormon oxytocin i hjernen. Og når det frigives i intime situationer, skaber det følelsen af samhørighed, tillid og kærlighed mellem mennesker.

3 tips til flere kys

Læg den perfekte læbestift

Påfør læbebalsam, og lad den virke i nogle minutter. Dup læberne med en serviet, og brug herefter en concealer samt en lys pudder til at fjerne læbernes originale farve. Find en spidset læbeblyant i din yndlingsfarve, og tegn rammen om læbefladen. Læg læbestiften ovenpå – du får det bedste resultat, når du starter fra midten og går omhyggeligt ud til siderne.

Kysseklar ånde

Dårlig ånde kan overskygge selv de bedste feromoner. Brug SB12 mundskyl, hvis du vil være sikker på god ånde. Et skyl gør dig kysseklar i 12 timer. Brug den morgen og aften – så er du kysseklar døgnet rundt. Du kan også få SB12 White, som både giver god ånde og hvidere tænder efter 14 dage ved brug 2 gange dagligt. SB12 indeholder zinkacetat og klorhexidin, som neutraliserer svovlgasserne, der giver dårlig ånde, og natriumfluorid, der forebygger karies.

Du kan købe SB12 på apoteket og i Matas, Føtex og Bilka.

Slap af og vær til stede

Der findes et utal af tips til, hvordan man skal kysse. Så mange, at man helt kan glemme, hvad det egentlig handler om – nemlig at nyde nærheden med en, man holder af. Så slap af, luk alt ude, og vær til stede i kysset. Glem alt om børn, indkøb, arbejde og ja, kysseteknikker. Fokuser kun på din partner og hans læber.

Køb SB12 på apoteket eller i Matas, Føtex eller Bilka.

Læs mere om: