Annonce
Kærlighed og parforhold

5 tips til et bedre sexliv

Der kan nemt gå rutine i den derhjemme - så hverdag og pligter spænder ben for al den intimitet, I jo egentlig begge to drømmer om. Men det er der råd for. Læs med her.

Accepter dig selv og din krop

Vi kvinder har en irriterende evne til at fokusere på det negative, når vi ser os selv i spejlet. Men jo mere, vi gør det, jo sværere får vi ved at være til stede i øjeblikket og give os hen – to helt centrale elementer for et godt sexliv. Prøv i stedet at rette fokus mod de ting, der fungerer, og se på helheden frem for deltaljen. Stil dig foran et spejl, og sig ”Hold nu op, hvor har jeg flotte lange ben og smukke bryster”. Koncentrer dig kun om dine gode sider – og glem alt om den oppustede mave og de måske lidt fyldige lår. Det gør dig mere afslappet og får dig til at føle dig mere attraktiv.

Sørg for, at du føler dig tiltrækkende

Du vil føle dig langt mere tiltrækkende, hvis du har en flot mund og kysseklar ånde. Du lægger en perfekt læbestift ved først at fugte læberne med en læbeconditioner og herefter tegne rammen om læbefladen med en spidset læbeblyant i din yndlingsfarve. Bagefter lægger du læbestiften fra midten og omhyggeligt ud til siderne. Som prikken over i’et får du kysseklar ånde med SB12, som giver god ånde i 12 timer ved blot ét skyl. Brug den morgen og aften – så er du kysseklar døgnet rundt. Prøv også SB12 White, som giver hvidere tænder efter 14 dage ved brug 2 gange dagligt. SB12 indeholder zinkacetat og klorhexidin, som neutraliserer svovlgasserne, der giver dårlig ånde, og natriumfluorid, der forebygger karies.
Du kan købe SB12 på apoteket og i Matas, Føtex og Bilka.

Gør det til noget særligt

Vi skal passe på, at hygge og rutine ikke ødelægger den seksuelle spænding, der er mellem mænd og kvinder. Hvis vi prøver at droppe ”efter-arbejde-hyggetøjet” og bevæger os bare en smule væk fra ”onsdag og lørdag” rutinen, vil vi sikkert blive overrasket over, hvor meget god sex der ligger og venter. Selvom det er hverdag, kan du godt tage pænt tøj – og frækt undertøj – på, og I kan lave lækker mad og nyde et glas vin. Dæk pænt op, tænd stearinlys og tal sammen. På den måde bliver en helt ordinær tirsdag meget mere end blot dagen før onsdag.

Kys mere

For mange er kysset blot blevet en lille hilsen, vi bruger, inden vi skal i seng, og når vi siger farvel om morgenen. Og på den måde udnytter vi ikke det store potentiale, der ligger i et kys. Kysset er nemlig en vigtig del af vores seksualitet, vores kærlighed og intimitet. Når vi skal have sex, er kysset langt mere end blot et stadie, vi skal igennem – det skal prioriteres og nydes. For et godt kys tænder op under både dig og din partner, hvilket betyder endnu bedre sex. En del af forklaring er, at vi bl.a. udløser en masse oxytocin og endorfiner, når vi kysser, hvilket påvirker hjernens lystcenter og derfra de nedre regioner.

Vær til stede

I en travl hverdag med børn, arbejde, indkøb osv. er der meget at holde styr på, og det kan være svært at slå hovedet fra, når I har sex. Men hvis du tager alle dine sanser i brug, kan du få hjernen til fokusere på nuet og glemme pligter og aftaler – og din mobil, som du kaster langt væk. I får magten over hjernen ved fx at røre og kærtegne hinanden over hele kroppen, ligesom kysset også kan fange din opmærksomhed. Fokusér på, hvordan hans tunge føles på dine læber, og hvordan hans kys og hans hud smager og dufter. En partystopper er selvfølgelig, hvis den lille vågner og skal have et glas vand – så få de små passet, eller tag en tur i sommerhus eller på hotel.
 
Læs mere om: