https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2012/11/1245-foelg-din-mavefornemmelse/1245-mavefornemmelse-copy-2.jpg
Selvudvikling

5 trin til at finde din mavefornemmelse

8. november 2012
af Nadia Louise Kristensen
Følg din mavefornemmelse – ja tak! Men hvordan føles den lige? Vi taler rigtig meget om at følge vores mavefornemmelse, men hvordan finder du den og bliver gode venner med den? Her får du fem trin til at finde din mavefornemmelse

1. Sid behageligt. Luk øjnene, og vend opmærksomheden indad. Tag en dyb indånding, hold vejret et øjeblik, og ånd ud. Gentag tre gange i alt og mærk derefter, hvad vejrtrækningen gør ved kroppen.

2. Undersøg nu, hvor meget du egentlig mærker kroppen, og spænd af i kroppen del for del. Mærk først fødderne i underlaget. Undersøg så, hvor tydeligt du mærker benene, underlivet, mave og lændeområde, bryst og skulderblade, arme og hænder, hals og hoved. Brug din vejrtrækning til at slippe spændingerne, når du ånder ud. Når du mærker afspændingen, begynder du at have en mere autentisk kontakt med dig selv, der gør det muligt at mærke dine behov og lytte til din indre stemme.

3. Observér, hvad der foregår inden i dig. Når du mærker noget indeni, så lad det være lige præcis, hvad det er. Lad være med at flygte fra det, selv om det i første omgang føles ubehageligt. Det er her, du kan komme i kontakt med din sjæl - eller kerne, om du vil.

Få større livsglæde med yogacoaching

4. Stil spørgsmål. Alle svar ligger egentlig inde i os selv. Så begynd at spørge ind til, hvad det handler om, når du fornemmer noget, du ikke helt forstår. Spørg dig selv, hvad du skal lære af det, og hav tillid til, at du får et svar. Svaret kan komme som en tanke, indre billeder, en fornemmelse i kroppen eller en intuitiv erkendelse. Nogle gange kommer svaret ikke med det samme. Der kan gå flere timer eller dage. Hav tillid til, at det dukker op, og undgå at forkaste eller undertrykke svaret, når det kommer. Du behøver ikke at spørge om det samme flere gange. Det forhaler blot processen. Gør det enkelt - undgå at stille flere spørgsmål på en gang, blot fordi du ikke lige kan beslutte dig eller ikke tager svaret for pålydende. Lyt til den stille indre stemme, som ikke presser sig på. Når du lytter, vil du typisk mærke ro og varme i mave og krop.

5. Brug det. Begyndt at handle på det, du fornemmer. Navigér efter din mavefornemmelse. Når du tør være åben og sårbar, så begynder du at vokse. Så tilpasser du ikke længere dig selv til omverdenen. Du vil begynde at tiltrække nye muligheder i dit liv. Måske også en ny veninde eller andre i dit netværk, der kan hjælpe dig videre.

Lær at lytte til dig selv

Læs også