Annonce
Tips & idéer

5 ideer til indretning af det lille soveværelse

Soveværelset skal helst være det sted, hvor vi kan trække os tilbage og slappe helt af. Vi drømmer om gennemført stil, klassisk design og ”hotel-feel” i vores soveværelse – også selv om pladsen er knap. Få de bedste tips lige her.

Personligt sengebord (som er en stol)

Brug en smuk stol som sengebord – på den måde har du både en ekstra stol og et sted at lægge din godnatlæsning fra dig. Vælg fx en klassiker som J46-pindestolen. Den fylder ikke meget, er nem at flytte rundt på, og så fungerer den med sit fine, enkle design i langt de fleste soveværelser, uanset om stilen er rå, retro eller romantisk. Læs mere om stolen her

Smukke farver

Vælg lækre, dybe farver til vægge og møbler for at få en hotelagtig luksusfølelse i soveværelset. Gå efter en rimelig stram farvepalette, der giver ro til øjet, og vælg farver, der passer smukt sammen, og som du er glad for.

Lækre tekstiler

Indret soveværelset med masser af bløde tekstiler – det giver en dejlig omfavnende følelse, som passer perfekt til det rum, hvor vi trækker os tilbage for at lade op. Gå fx efter materialer som velour og hør – alt, hvad du har lyst til at lade dig falde ned i.

Den rigtige belysning

Mange af os har bare en lampe i loftet, men det gør en verden til forskel med mindre lamper i rummet. Placér som minimum en mindre lampe lige ved sengen, som du kan bruge som læselampe og som hyggebelysning.

Personlig pynt

Det sidste touch i dit lille soveværelse kommer af det, der er lige præcis DIG. Et kunstværk, du er vild med, en smuk vase, du holder af, et vægtæppe, der skiller sig ud og minder om mormor – på den moderne måde – eller duftlys, hvis duft sender dig direkte tilbage til en varm ferie, nyvasket tøj eller en vild blomstereng.

J46-pindestolen, designet af Poul M. Volther, er ikonisk for FDB Møbler og blev oprindeligt deres signatur. Den fås i et hav af fine farver, som her, hvor den er vist i bordeaux. Mix den med rust, karry og andre af tidens flotte farver.

EN KLASSIKER

Den berømte J46-spisebordsstol i bordeaux – designet af Poul M. Volther i 1956 – er en af de største succeser i FDB’s møbelhistorie. J46 er en oplagt køkkenstol eller spisebordsstol, hvis du søger flere mindre stole, som er gode at sidde i. Den kan også bruges som ekstra stol, lille skrivebordsstol eller som sengebord, og så er sæde, ryg, ben og understel produceret i FSC-certificeret bøgetræ fra europæiske skove. I FDB Møblers butikker i Kgs. Lyngby, Gilleleje, Middelfart og Roskilde kan du se, føle, og prøve stolen - og de andre klassiske og nydesignede FDB-møbler.

Poul M. Volther overtog i 1950 stillingen som tegnestueleder for FDB Møbler efter en anden kendt dansk designer, Børge Mogensen. Som hans forgænger var Volther meget optaget af det enkle formsprog og det funktionalistiske ved designet.

Se mere om stolen (og alle de andre fede klassikere fra FDB Møbler) her