kurver
Selvudvikling

Dorthe Kandi: Hvornår er man kurvet nok?

31. maj 2016
af Dorthe Kandi
Dette års Top Model er med deltagere, der har kurver. Lad os holde fast i det positive ved udviklingen, mener Dorthe Kandi i denne uges klumme.

"Hvor er kurverne?" og "det er en ommer!"

Sådan lød bare et par af kommentarerne, jeg læste på Q's facebookside, da vi lagde et billede op af modelaspiranterne, som Kanal 4 præsenterede i forbindelse med dette års tv-konkurrence "Top Model".

Læs også: Dorthe Kandi: Måske er kurver den nye kvindekamp

For første gang er der tale om, at modellerne skal have kurver. Altså ingen meget tynde unge kvinder, der typisk bruger størrelse 34 og 36. Men nu unge smukke kvinder, der bruger fra størrelse 42 og op.

På pressemødet i fredags talte jeg blandt andet med den søde og smukke Aida, som bruger størrelser 44/46. Og som i øvrigt elsker sin krop og har gjort det siden hun var 17-18 år. Sejt!

Læs også: Dorthe Kandi: Slår du dig selv for meget i hovedet? Jeg gør!

Men i kommentarsporet blandet andet på Q's facebookside var der en del utilfredse kommentarer. For de seks deltagere var efter manges mening ikke kurvede eller plus-size eller hvad vi nu skal kalde kvinder, der ikke har det vi kalder traditionelle modelmål.

Jeg er helt enig i, at det kan være træls med kasser. Men med fare for at lægge an til en kedelig omgang gloriepudsning, så forstår jeg faktisk ikke kritikken. I årevis har modeller kun været størrelse 36 eller mindre. Nu kommer der flere og flere modeller, med både hofter, bryster og endda deciderede deller.

Læs også: "Scandinavia's next Top Model" søger kurvede deltagere

Det er kort og godt fantastisk i mine øjne. Som mor og som kvinde glæder jeg mig over, at vi ser kvinder i modeblade og reklamekampagner, der er større end ’modelstørrelse’. Og der er ganske rigtigt ikke nogle modeller, der præcis ligner mig med størrelse 46 hofter og bulede lår. Men der er nogle modeller med min kropstype og det er da det, der er det skønne. Mange flere forskellige kvindetyper, figurer og looks.

For hvornår har man kurver nok?

Jeg er enig i, at der er plads til mere diversitet. Som Maiken Wexø fra Kanal 4 sagde på pressemødet: "Næste barriere er alder". Men den barriere er jeg sikker på, nok skal blive væltet også.

Så lad os glæde os over, at der er forandring i modebilledet og lad os undgå at fortælle flere kvinder, at de er forkerte - enten fordi de har for mange eller for få kurver.

Debatten om Top Models på Q's facebookside

Vil du have flere nyheder om mode til kvinder med kurver? Så klik her og få et fordelagtigt pristilbud på et abonnement lige nu

kurver

Læs også