https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/makeup-og-hudpleje/2013/01/1301-4-ting-du-skal-undgaa-hvis-du-ikke-vil-se-gammel-ud-foer-tid/1301-4-ting-du-skal-undgaa-hvis-du-ikke-vil-se-gammel-ud-foer-tid-art.jpg
Skønhed

4 ting du skal undgå, hvis du ikke vil se gammel ud før tid

3. januar 2013
af Redaktionen
Foto: Pantherstock
Hopper du alt for tit i seng uden at tage makeuppen af? Og dropper du dine anti-age-produkter hurtigt, fordi du ikke kan se en effekt? Måske er der nogle af dine skønhedsvaner, du skal ændre på – i hvert fald hvis du gerne vil se frisk og ung ud længst muligt

Vi kender det alle sammen godt - det er fristende bare at hoppe på hovedet i seng efter en aften ude - i stedet for at gennemgå den helt store renserutine. Og solcremen - den kommer da på om sommeren og på ferien - men i vinterhalvåret lader vi, som om den ikke eksisterer.

Desværre er din hud ikke helt så tolerant og laissez-faire, som du er. Vil du undgå at din ansigtshud ældes før tid, skal du ændre på disse fire vaner:

Du går i seng - uden at fjerne makeuppen
Det er fristende bare at skynde sig i seng, når du har haft en lang og travl dag - men glemmer du at fjerne din makeup, er du selv ude om det, hvis du får uren og irriteret hud efterfølgende. Forurening og gamle makeuprester kan sætte sig i dine porer, og det kan resultere i hudproblemer.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c0cacd1dc3674658b9a6e75ca181bd94.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/4daf034e29264b238eda86ee25b7c7b9.jpg
Du synes ikke, dine antiageprodukter virker - så du dropper dem hurtigt
De første par uger husker du antirynkecremen HVER aften, men da du efter en måned stadig ikke kan se en forskel, dropper du dem. Men det er ikke en god idé. Faktisk skal du give dine antiageprodukter minimum 6 uger (og helt op til fire måneder), før du kan se en ændring i huden.

Du glemmer solcremen
- Solen er den primære synder, når det gælder tidlig ældning I huden, siger Neil Sadick, der er hudlæge, til health.com. Selvom det er overskyet eller regner, påvirker solens stråler alligevel din hud, og det er derfor vigtigt for din hud, at du har solcreme på.
https://imgix.femina.dk/legacy/media/725ad343efac4b71b06b1032f4d45b6d.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/26dcb70f58c046e6a186b598faee1df3.jpg
Du sover for lidt
Man skulle måske ikke tro det, men for lidt søvn er én af de værste syndere i forhold til din huds ældning. På den korte bane får du mørke rande under øjnene og en usund hudtone, men på den lange bane vil den manglende søvn resultere i, at dine celler ikke får ro til at reparere og forny sig om natten, og det vil ses på huden.

Kilde: health.com

Læs også