https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/motion-og-sundhed/traening/2012/07/1229-sjove-motionsformer/1229-sjov-motion-copy-2.jpg
Træning og kost

Leg, nyd, elsk

23. juli 2012
af Anne Blume Futtrup
Foto: All Over/panthermedia
Find barnet i dig selv, drop alt det, du burde, og elsk dig selv for den, du er. Det er lettere sagt end gjort – men når det lykkes, bliver sjælen glad og kroppen let

Det behøver ikke at være kedeligt at leve sundt. Udsagnet lyder måske både bekendt og urealistisk, men faktum er, at udmarvende slankekure og strikse motionsregimer er ubrugelige i jagten på det gode, sunde liv. Det opnås langt bedre ved at finde det indre barn frem, som vi alle har i os.

TIPS TIL SJOV MOTION
Motion behøver ikke at være lig med endeløse kilometer på et kedeligt løbebånd - og det er noget lettere at tage dig sammen, hvis du dyrker en motionsform, der får smilet frem.

Dyrk sex
Sex er faktisk godt for det meste. Mens du nyder akten, forbrænder du kalorier, kommer i bedre humør, styrker immunforsvaret og forsinker din krops ældning - fire gange om ugen og mere end 15 minutter ad gangen giver de bedste resultater.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/4936706246954853bd24aac5a5d3dc47.jpg

Leg
Man bliver aldrig for gammel til at lege. Hop i sjippetov, eller spil fodbold med ungerne. Tag 10 minutter på trampolinen, spil strandtennis med en veninde, eller slå kæresten i Wii.

Læs også: Cykling: Sådan kommer du i gang - få tips af eksperten

Konkurrence
Køb en skridttæller til hele familien eller kollegerne på kontoret og se, hvem der kan komme op på det største antal skridt i løbet af dagen.

Geocaching
Hvis du har en GPS, kan du dyrke geocaching - en slags orienteringsløb, hvor man går på skattejagt ved hjælp af GPS. Læs mere på geocachingdanmark.dk

Dans
Sæt din yndlingsmusik på anlægget, skru op, og tag en dans med dig selv eller dem, der er i nærheden. Det giver god motion og får samtidig smilet frem på læberne. Du kan selvfølgelig også melde dig til en danskeskole eller begynde at gå til Zumba.

Læs også: Dyrk sommermotion udenfor

Hulahop
Det kan godt være, du ikke har ejet en hulahopring, siden du var en lille pige, men der er god grund til at investere i en ny. De fleste af både mavens og ryggens muskler blive nemlig aktiveret, når du hulahopper - og samtidig kan du øve dig i skøre tricks og føle dig som en lille pige igen. Powerhoop er meget populært, powerhoop.dk

Rulleskøjter og kangoo
Det kan godt være, du ikke bor på Venice Beach i Los Angeles, men du kan stadig spænde rulleskøjterne på og rulle en tur - eller måske var det noget at investere i et par kangoos - støvler med fjedre under, der gør træningen både sjov og hård.

Walk and talk
Drop caféaftalerne, og gå en tur med veninderne i stedet. Man taler godt, når man spadserer, og samtidig giver det god motion.

5 FINE FIF TIL EN SJOV OG SUND HVERDAG

1. Vend ryggen til din indre kritiker, og find i stedet din barnlige, opfindsomme og kreative side frem. Gør det til en udfordring at omdanne usunde opskrifter til sunde, sjove og velsmagende menuer og snacks.
2. Gør det nemt at lave sund fastfood. Fyld fryseren med grøntsager, bær, fisk og fjerkræ, og prop køleskabet med æg, sunde olier, kokosmælk - og selvfølgelig mørk chokolade til travle dage, hvor det hele brænder på.
3. Undgå at dyrke motion af pligt. Motion skal være sjovt og motiverende. Vælg én eller flere fysiske aktiviteter, som du kan lide og til en vis grad behersker og er god til.
4. Skru op for din yndlingsmusik. God musik er med til at stimulere produktionen af endorfiner, som gør dig glad og giver dig mere overskud til at leve sundt, motionere og klare dagens praktiske gøremål med et smil.
5. Sæt ambitionsniveauet ned, og gør det bedste, du kan. Hvis din sunde livsstil er en kamp og noget, du kun gør for at fremstå perfekt, stjæler det din energi og livsglæde.

Kilde: sundforsjov.dk

Læs også