https://imgix.femina.dk/media/a1a202d7ef3447b68538ba95eae769d6.jpg
Træning og kost

De 10 bedste grunde til at træne

27. september 2012
af Redaktionen, SlankeDoktor.dk
De fleste træner for, at tabe sig eller for at få en sundere og stærkere krop. Det er dog langt fra de eneste fordele du høster ved at træne regelmæssigt. Vi har fundet de 10 bedste grunde til, at du skal begynde at træne.

1. Du undgår stress
Motion mindsker kroppens produktion af stresshormonet Kortisol. Derfor mindre risiko for at få stress.

2. Du bliver klogere
Træning stimulerer produktion af nye hjerneceller. Derudover viser undersøgelser, at 2 timers motion om ugen er nok til at nedsætte risikoen for at udvikle alzheimer med op til 50 %.

Læs også: 5 måder at få fast numse på

3. Du bliver smertefri
Motion frigør endorfiner, som er kroppens egen smertedæmper. Træningen får også kroppen til, at slappe af i spændte muskler og led.

4. Du fået bedre immunforsvar
Undersøgelser viser, at 45 minutters konditionstræning, 5 dage om ugen, er nok til at holde forkølelser fra døren.

5. Du beskytter hjertet
Det er bevist, at for meget stillesiddende arbejde i værste fald kan lede til hjerteanfald. Motion sænker blodtrykket, og mindsker dermed risikoen for blodpropper og hjerteanfald.

6. Du undgår oppustet mave
Når du rør dig øges aktiviteten i dine tarme også, og din risiko for forstoppelse og oppustet mave mindskes dermed betydeligt.

Læs også: Sådan får du gang i din forbrænding

7. Du får bedre selvtillid
Træning ændrer din kropsopfattelse, og du vil lynhurtigt få det bedre med dig selv i takt med, at din krop bliver mere tonet, og du får det fysisk bedre.
8. Du bliver gladere
Motion øger niveauet af lykkefremmende stoffer i hjernen, og gør dig dermed gladere. Lykkerusen kan vare ved i op til 12 timer, efter du har trænet.

9. Du sover bedre
Træning udtrætter kroppen, og du vil derfor både have lettere ved at falde i søvn og sove bedre.
Pas dog på med at træne for tæt på sengetid, da du lige efter træningen har meget adrenalin i kroppen og kan have svært ved at falde til ro.

10. Du får øget sexlyst
Motion øger blodtilførslen til kønsorganerne og gør dermed din sexlyst større. Derudover vil din øgede selvtillid heller ikke ligefrem mindske sexlysten.

Læs mere om træning på slankedoktor.dk

Læs også: Sådan undgår du forkølelse

Læs også