https://imgix.femina.dk/media/b145921ea7c1436b84585f21efdb8610.jpg
Træning og kost

4 tips til naturlige energidrikke

14. september 2011
af Caroline Fibæk
Kaffe og sukker udmatter på længere sigt kroppen, så prøv i stedet med et naturligt tilskud af energi.

1. Guarana øger den fysiske, den mentale og den seksuelle energi og modvirker træthed. Guarana indeholder stoffer, der minder om ko¬ffein, dog uden at påvirke søvn eller øge stressniveauet i kroppen, i modsætning til ka¬ffe. Vælg et soltørret, knust produkt, da ristning omdanner guaranin til ko¬ffein.

2. Maté er en energigivende te lavet på bladene fra det sydamerikanske Ilex paraguanensis- træ. Maté indeholder såkaldte xantinalkaloider, som er beslægtet med dem, der findes i kaf¬fe og guarana - dog uden ko¬ffeinens bivirkninger som søvnforstyrrelser og nervøsitet.

3. Matcha er den te, man anvender i den traditionelle japanske te-ceremoni. Matcha består af de fineste blade fra årets første høst, som har et højt klorofylindhold, hvilket giver en flot grøn farve og en finere aroma end i almindelig grøn te. Bladene males eller stødes til pulver. Matcha er opkvikkende, og kroppen får en høj dosis A-, C- og E-vitamin samt mineraler og antioxidanter.

4. Rå kakao øger energiniveauet, da det indeholder teobromin og i mindre grad ko¬ffein. Teobromin stimulerer centralnervesystemet, virker afslappende på muskulatur og får samtidig blodkarrene til at udvide sig. Teobromin har kun en fjerdedel af den e¬ffekt, som ko¬ffein har - til gengæld påvirker teobromin ikke blodsukkeret, som ko¬ffeinen gør. Forskning peger tværtimod på, at teobromin øger cellernes sensitivitet over for insulin og dermed stabiliserer blodsukkeret.
Og hvis du ofte er træt, så husk, at din krop har brug for 7-9 timers søvn hver nat, næringsrig mad og daglig motion.

Kvit sukkertrangen

Feder dine "sunde" snacks?

Vin går lige i brysterne

Læs også