https://imgix.femina.dk/media/abad30dac3d44417844f7fb655a238c5.jpg
Træning og kost

Redaktionens bedste slanketips

27. juli 2010
af Karen Pallisgaard
Foto: iStock, Aller Studie
Vil du gerne strammes lidt op uden helt at have besluttet dig for metoden – så se her, hvad FEMINAs egen redaktion benytter sig af, når der skal tabes nogle kilo

Kulturredaktør Mette Rou Lund:
Dans dig slank

Køb friske hindbær, blåbær og brombær til aftensnack - det smager lige så godt som chokolade. Gå på arbejde, og tag altid trappen i stedet for elevatoren. Personligt kan jeg slet ikke med motion, der ikke er sjovt, så jeg er mest til dans og den slags, hvor man også får lov at klæde sig lidt ud og lege diva.

Sundhedsredaktør Karen Pallisgaard:
Spis mindre, motionér mere
Jeg er ikke slankekur-typen, alt med regler og forbud virker modsat for mig, men skal der lige strammes lidt op, er opskriften simpel: Jeg spiser mindre, stresser mindre, drikker mere (vand, altså ...) og bevæger mig endnu mere. Yoga, grønt og højt humør gør det godt for mig.

Redaktør Camilla Kjems:
Knækbrød (og så lidt chokolade ...)

Skift det hvide brød ud med lækkert, fedtfattigt og fiberrigt knækbrød. Det er godt for kroppen og kiloene - og smager fantastisk med banan eller (hvis du har en sød tand) et stykke mørk pålægschokolade.

Redaktionssekretær Trine Nygaard:
Sunde pandekager

Jeg spiser masser af linser og bønner, grove grøntsager og kerner, ikke fordi jeg skal, men fordi jeg er godt opdraget og faktisk elsker det, og så er det oven i købet super sundt. Jeg løber til musik, det gør oplevelsen mere meditativ. Jeg løber længere og bedre og med et stort smil på til noget Stevie Wonder fra firserne - "Hotter Than July". Og så forkæler jeg min familie med detoxpandekager - opskriften har jeg fra min sundhedsguru Lena Bæk-Madsen fra total-sundhed.dk:
6 økologiske æg
2 store bananer
1 tsk. vaniljepulver

Blendes og steges som små pandekager. Jeg putter hakkede nødder og hakkede hørfrø i for at give dem mere smag, fibre og fylde.

Redaktionschef Dorthe Kandi:
Ikke mere sukkerchok

Da jeg for snart tre år siden fik konstateret diabetes, holdt jeg fra den ene dag til den anden op med at spise sukker - og sikke et boost. Jeg mærkede lynhurtigt en kæmpe positiv forskel på mit energiniveau. Jeg var væsentligt mindre træt og uoplagt. Jeg siger ikke, at alle skal holde sig fra sukker, men er du mere træt end normalt, så tror jeg, en sukkerpause kan være godt.

Madredaktør Susanne Gustafsson:
Bønner og magert kød

Drop alt, hvad der ligner kulhydrater, hold dig langt fra hvidt brød, men spis masser af proteiner - f.eks. hvid fisk, magert kød, bønner og quinoa! Og grønt! Det virker

Læs også