Opskrifter på råkost
Træning og kost

10 opskrifter på sund og velsmagende råkost

21. juli 2010
Redigeret 6. juli, 2017 (Udgivet første gang d. 21. juli 2010) - af Lisa Bolting Hansen, klinisk diætist , foto: Panthermedia
Her får du inspiration til 10 forskellige opskrifter på klassikeren råkost.

Råkost er en sund og nem måde at få flere grøntsager ind i hverdagen, og vi kender nok alle den klassiske med revede gulerødder og citron (og måske rosiner). Og den smager da dejligt. Men vi er også fans af variation, og nedenstående kombinationer smager alle virkelig skønt!

Råkost #1
Gulerod (revet)
Hvidkål (revet)
Appelsin eller ananas (i tern)
Dressing: citronsaft, vand, sukker eller ananassaft.

LÆS OGSÅ: Her er de mest proteinfyldte grøntsager

Råkost # 2
Gulerod (revet)
Selleri (revet)
Æble (groftrevet)
Dressing: citronsaft, vand, sukker.

Råkost # 3
Grønkål (frisk, grofthakket)
Gulerod (revet)
Æble (i tern)
Dressing: citronsaft, vand, sukker

Råkost # 4
Rødkål (revet)
Selleri (revet)
Æble(revet)
Dressing: sød saft

Råkost # 5
Rødbede (revet)
Æble (revet)
Peberrod (høvlet)

Råkost # 6
Hvidkål (revet)
Tomat (i både)
Dressing: eddike, vand, revet løg, peber, salt og sukker

Råkost # 7
Blomkål (hakket)
Ærter (optøede)
Persille (hakket)
Dressing: eddike, vand, sukker,salt, peber

Råkost # 8
Ærter (optøede)
Tomat (i både)
Agurk (i tern)
Blomkål (delt i buketter)
Dressing: magert surmælksprodukt, salt, peber, sukker, krydderurter.

Råkost # 9
Blomkål (revet eller hakket)
Tomat ( i både)
Purløg
Dressing:eddike, vand, sukker, salt og peber.

Råkost # 10
Rødbede (revet)
Gulerod (revet)
Dressing: citronsaft, vand, sukker

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png


Læs også