https://imgix.femina.dk/media/8a903daef44849f9bb8654990eca937e.jpg
Stil

Savner du også inspiration til tøj i str. XL?

25. januar 2011
af Charlotte Hallbæck
Som tidligere indehaver af en butik med tøj til større kvinder, efterlyser Dorthe Pedersen nu mere lækkert tøj i store størrelser. Nu har hun startet sin egen blog, hvor du hver uge kan få masser af inspiration til skønt tøj i str. XL

Der er godt nyt til dig, der ikke nødvendigvis kan passe en str. 38. For Dorthe Pedersen, der er tidligere indehaver af XL-butikken Klædeskabet, har i lang tid savnet mere lækkert og moderigtigt tøj i store størrelser, og nu har hun derfor startet sin helt egen blog om XL-mode. Det er bl.a. meningen, at læserne skal få tips og tricks til moderigtigt tøj, som ikke kun kan fås i størrelse lille.

- Som tidligere indehaver af en butik med tøj til store piger, har jeg stadig stærke meninger om moden på området, og jeg ser bloggen som en mulighed for at komme til orde. Og da jeg har en god forbindelse til leverandørerne, var der ikke andet for, end at komme i gang med at blogge, siger Dorthe Pedersen, der samtidig ser det som et opgør med modebranchens standarder.

- De skal selvfølgelig vide, når de gør det godt, men bestemt også, hvor det halter. Hvorfor er H&M f.eks. så dårlige til at lave store størrelser? Det siges, at 40 % af alle kvinder bruger over str. 42, så hvorfor skal vi altid være et special-tillæg til damebladene?

Dorthe Pedersen har også tænkt sig at dele ud af sin egen erfaring på bloggen. Hun fremhæver f.eks. Asos.com som en fremragende netshop, hvor man kan købe ting, som også er til at betale. Hvorimod det stadig halter mange andre steder:

- Der er bestemt nogen, det gør det godt, men der er desværre alt for mange, der gør det dårligt. Vi store piger vil også gerne kunne gå i Vero Moda eller By Malene Birger. Vi skal desværre på nettet og ud over de danske grænser for virkelig at finde de "fede" ting, siger Dorthe Pedersen.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/11023539d67146e5b88e8a7897e2bea1.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0f980f993c014640bc7de808ca9fda48.jpg

Læs også