https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mode/garderoben/2012/11/1244-for-stor-til-en-str-38/1244-for-stor-til-str-38-art2.jpg
Stil

Plus-size: Sådan klæder du dig smukkest

1. november 2012
af Webredaktionen
Foto: Pantherstock + Allover
Lag-på-lag, teltform eller a-a-alt for stramt? Begår du også nogle af de klassiske fejl, som gælder for plus size kvinder? Så trøst dig med, at du langt fra er alene. Her får du en række gode råd, der gør dig superlækker – også selvom du nærmere er en str. 48 end 38

Har du lidt til gården og til gaden, ved du sikkert også, hvor svært det kan være at finde tøj i den rette størrelse.

Emily Roche er ekspedient i plus size-butikken Posh People, og hun giver hver dag kyndig vejledning til de kvinder, der har brug for hjælp til at vælge tøj. Og særlig én ting går igen, når hun får kvinder ind i butikken:

- De fleste kvinder tænker ofte: "Jo flere lag, jeg har på, jo mindre kan man se min krop." Men jo større og jo mere tøj, du tager på - jo større ser du altså ud. Og det er en vigtig regel at huske: Du skal ikke pakke dig ind, bare fordi du er lidt større. Ofte begår plus size kvinder den fejl at de faktisk vælger en størrelse der er for stor. Man skal altid bemærke at sømmene sidder korrekt lige over skuldrene og at blusen sidder til over barmen men løs længere nede. De giver altid et slankere look.

I stedet råder Emily Roche til, at man stiller sig foran spejlet eller får hjælp af andre til at finde den ting, du skal fremhæve ved dig selv.

Vil du læse MEGET mere om mode til kurvede kvinder? Så gå på opdagelse i det store univers på Q – Kvinder med kurver lige her

Et no-go
Til gengæld kan tøjet også blive for stramt, og det er et no-go, når man har lidt ekstra på sidebenene. Så det er ekstra vigtigt at se sig selv udefra, mener Emily Roche.

- Der er nogen, der ikke rigtigt vil stå ved den størrelse, de er. For det kræver jo også accept at være stor. Så der er måske nogen, der tænker "Ej, lige et nummer mindre, det kan jeg nok godt". Men man skal se sig selv lidt udefra. Og det gør de fleste normale piger jo også: Ser min røv stor ud i den her?, råder hun.

- Vi har en tommelfingerregel, vi gerne deler ud af i butikken og det er at når du har noget stramt foroven, skal det være løst forneden og omvendt. Aldrig det samme begge steder. De look vi ser allermest er en rummelig bluse med længde til under bagdelen og et par slanke jeans eller cigaretbukser. Det look virker for de fleste.

Kig på dine proportioner
Til gengæld er der ikke nogen fast skabelon for, hvad man som plus size kan gå med. Det afhænger alt sammen af ens kropsform.

- Kig på, hvordan du er proportioneret. Har du store bryster og en lille numse? Eller en lille barm og en stor numse? Det er faktisk den vigtigste ting: Hvordan ser du egentlig ud? Hvad vil du gerne fremhæve? Tit spejler man sig i modellerne, og det er en stor fejl, for de har jo ikke en normal form. Kig på dig selv i spejlet, prøv lidt forskelligt på, eller kom op i en butik og hør, hvad der passer til din kropsform og prøve nogle forskellige outfits, så kan man godt blive overrasket over, hvad der egentlig passer til en. Man skal finde sin grundlinje, så man nemt kan gå efter tøj, som man ved, passer til en, siger Emily Roche.

Emilys tip til gode butikker med plus size-tøj:

- Foruden vores egen webshop poshpeople.dk, vil jeg gerne fremhæve webshoppen carmakoma.dk. De har lækkert design, og selvom prisniveauet er lidt højt, er det kvalitet og virkelig lækre varer. Meget i stil med Malene birger - altså klassiske og tidsløse ting.

- Og så er der selvfølgelig vores egen butik Posh People. Vi importerer fra USA, hvor vi bl.a. får tøj fra Babyphat, UMGEE, Boom Boom jeans mm. Vi er meget kritiske med kvaliteten og pasformen. Og så kunne vi ikke drømme om at tage en hel kollektion ind, vi håndplukker kun, hvad vi ved, vores kunder vil have. Vi får mange af vores varer for udlandet fordi de arbejder med andre inspirationskilder end de danske designer og giver looket i tøjet en anden kant end hvad vi ser fra de danske leverandører. Ofte er disse meget ens i snit og farver. Tilgengæld er de danske leverandører super stærke på pasformer i jakker og jeans, fordi de er vant til den skandinaviske pige.

Læs også