Lammegryde med abrikoser og kikærter
18. april 2011400 g lammekød i terninger
lidt smør og olie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg, hakket
2 spsk. hakket ingefær
1 spsk. stødt spidskommen
½-1 tsk. cayennepeber
50 g tørrede abrikoser, hakkede
3 dl vand
400 g tomater i terninger
kogte kikærter fra torsdag (ca. 3½ dl)
salt
ENDVIDERE:
lidt bredbladet persille, hakket
lune naanbrød
Brun kødet i smør og olie en stor, varm gryde. Kom hvidløg, løg og ingefær i, når lammekødet har taget godt med farve. Kom spidskommen, cayennepeber og hakkede abrikoser i, og tilsæt derefter vandet. Lad det hele simre under låg i ca. 25 minutter. Tilsæt evt. en smule mere vand undervejs. Kom tomaterne i, og lad retten simre i yderligere 40 minutter, eller til kødet er helt mørt. Tjek undervejs, om der skal tilsættes mere væde.
Kom kikærterne i, og lad dem varme med i et par minutter. Smag til med salt, og servér straks med et drys persille og lune naanbrød til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER