https://imgix.femina.dk/media/25b8b924a66348f3b57537036fc6393e_0.jpg
Mad

Lammegryde med abrikoser og kikærter

18. april 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er lammegryde med abrikoser og kikærter. Få opskriften her

400 g lammekød i terninger
lidt smør og olie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg, hakket
2 spsk. hakket ingefær
1 spsk. stødt spidskommen
½-1 tsk. cayennepeber
50 g tørrede abrikoser, hakkede
3 dl vand
400 g tomater i terninger
kogte kikærter fra torsdag (ca. 3½ dl)
salt

ENDVIDERE:
lidt bredbladet persille, hakket
lune naanbrød

Brun kødet i smør og olie en stor, varm gryde. Kom hvidløg, løg og ingefær i, når lammekødet har taget godt med farve. Kom spidskommen, cayennepeber og hakkede abrikoser i, og tilsæt derefter vandet. Lad det hele simre under låg i ca. 25 minutter. Tilsæt evt. en smule mere vand undervejs. Kom tomaterne i, og lad retten simre i yderligere 40 minutter, eller til kødet er helt mørt. Tjek undervejs, om der skal tilsættes mere væde.
Kom kikærterne i, og lad dem varme med i et par minutter. Smag til med salt, og servér straks med et drys persille og lune naanbrød til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c25cfb21ecdd4c1e9aada11a07707618.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c299a7c4a3d043c49a2da3af1e43396d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/7fe204eec8454262aa770bcade0b5cc3.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/9a355c79b8ae40108f76555dab66832a.jpg

Læs også